Εκλογές, Αφή και ΔΝΤ μπλεγμένα στους Ολυμπιακούς Κύκλους

Η Αφή της Φλόγας στις 10 Μαΐου «φωτίζει» την λεπτή κατάσταση που διαμορφώνεται με τις πιθανές εκλογές στις 13/5, το οικονομικό και τα θέματα ασφαλείας, σε συνδυασμό με την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Εκεί που κάποιος –εύλογα- θα σκεπτόταν ότι η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες του Λονδίνου 2012 είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, η έντονη παρουσία των ξένων ΜΜΕ και το

ενδιαφέρον για την σύνδεση της αστυνομοκρατούμενης παρέλασης και των εθνικών εκλογών με την Φλόγα, δίνει την πραγματική διάσταση που μπορεί να λάβει η Αφή μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον των ημερών.

Το πρώτο που φρόντισε να επισημάνει ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος της Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς είναι ότι από τις 10 έως τις 17 Μαΐου το πέρασμα της Φλόγας από 43 πόλεις δεν θα βαρύνει οικονομικά στο ελάχιστο το κράτος.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες το τελικό αποτέλεσμα της λαμπαδηδρομίας είναι άρτιο και δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, αλλά ούτε κόστισε στην ΕΟΕ και την πολιτεία αφού καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους χορηγούς. Νιώθαμε ότι ήταν πολύ αναγκαίο να θυμίσουμε την σημασία της Ολυμπιακής Φλόγας και να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Καπράλος.

«Οι πολιτικοί είναι ενήμεροι»

Η πιθανή διενέργεια εθνικών εκλογών την 13η Μαΐου είναι ίσως το μοναδικό πρόβλημα στην Λαμπαδηδρομία. Το κλίμα είναι τεταμένο και η Φλόγα μπορεί να αποτελέσει αγωγό για αντιδράσεις πολιτικών προεκτάσεων λόγω της δημοσιότητας την ακολουθεί. Για το θέμα ο κ. Καπράλος ήταν σαφής: «Η Φλόγα θα βρίσκεται στην Β.Ελλάδα εκείνες τις μέρες. Δεν περνά από το χέρι μας η αλλαγή των ημερομηνιών, Αφής και παράδοσης αφού είναι ορισμένες εδώ και καιρό. Το πότε θα γίνουν εκλογές εξαρτάται από άλλους. Εμείς θα κάνουμε κανονικά την Λαμπαδηδρομία και ευελπιστούμε οι πολιτικοί να σεβαστούν την προσπάθειά μας να φανεί το ιστορικό κομμάτι που προβάλλει την χώρα μας, και ο πολιτικός κόσμος να σταθεί στο ύψος του».

Ο κ. Ζαννιάς πρόσθεσε με νόημα: «Οι πολιτικοί είναι ενήμεροι, όλοι».

Αναμενόμενη ήταν η ερώτηση εκπροσώπου βρετανικού ΜΜΕ σχετικά με την ασφάλεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, ειδικά μετά τις εικόνες της αστυνομοκρατούμενης Αθήνας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Πριν λίγες μέρες έγινε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών του Λονδίνου, του BBC και της μητροπολιτικής αστυνομίας και υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα είναι άριστη στο τομέα ασφαλείας. Η ελληνική αστυνομία ξέρει την δουλειά της» απάντησε ο κ. Ζαννιάς.

Γιαννιώτης, ο πρώτος λαμπαδηδρόμος

Keywords
Τυχαία Θέματα