Είπαμε Τζόρντι έγινε μαλ..., όχι ...δολοφονία!

Ούτε τις Άγιες Ημέρες δε μπορεί ν’ αγιάσει κανείς σε αυτό τον τόπο. Δεν φτάνουν όλα τα δεινά έρχεται η Ευρωλίγκα και λέει «88.001 ευρώ πρόστιμο στον Παναθηναϊκό». Άσε μας ρε φιλαράκι. «Είδαν ότι αυτωνόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι», λέει ο λαός και κάπου εκεί κρύβεται η αλήθεια.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως. Ουδείς μα ουδείς δεν επικροτεί την κίνηση καμιά 100στης ανεγκέφαλων να μπουν στο παρκέ ή ν’ ανάψουν τρία – τέσσερα καπνογόνα στην κερκίδα, πάνω στην τρέλα της πρόκρισης στην Πόλη. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του προστίμου που βάζει η διοργανώτρια

αρχή. Μια κίνηση που δε συνάδει σε καμία των περιπτώσεων στην «πολιτική» της να βαδίσει στα χνάρια του Champions League.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Πως είναι δυνατόν να επιβάλλεται στον Παναθηναϊκό πρόστιμο, ισόποσο με το 1/3 του πριμ που λαμβάνει η ομάδα που κατακτά το θεσμό (250 χιλιάρικα πήραν οι πράσινοι μετά το Βερολίνο). Και για να καταλάβετε το μέγεθος της παράνοιας, διαβάστε ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με την κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, έβαλε στα ταμεία της περί τα 51 εκατομμύρια ευρώ για την κατάκτηση της κούπας. Η Μαρσέιγ τιμωρήθηκε για ανάλογες πράξεις των οπαδών της (με αυτές των φίλων του «τριφυλλιού») με 15.000 ευρώ πρόστιμο! Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Βγάλτε τα κομπιουτεράκια και θα διαπιστώσετε μια διαφορά που ξεπερνά αναλογικά τις 1000 φορές μεγαλύτερο πρόστιμο.

Έτσι, λοιπόν, η Ευρωλίγκα όχι μόνο δεν προασπίζετε το προϊόν της και έναν από τους πυλώνες της, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά δείχνει πως σφυρίζει αδιάφορα στην τεράστια κρίση που διέπουμε. Με το σκεπτικό της η UEFA θα έπρεπε να έχει διαλύσει τους Γάλλους της Μαρσέιγ με μια ...καμπάνα γύρω στα 15-17 εκατομμύρια ευρώ (σε σχέση με το πόσα πριμοδοτεί τον Πρωταθλητή). Αντ’ αυτού την τιμώρησε με ένα ποσό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας προσφέρει και η Ευρωλίγκα αυτά που αξίζουν ομάδες που δαπανούν τεράστια ποσά (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) και ας ρίξει τέτοια πρόστιμα μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα