Δώνης: «Δεν φέρνει το κύπελλο η νίκη»

Ο τεχνικός του Ατρόμητου μιλώντας στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε στον περυσινό τελικό της ομάδας του με την ΑΕΚ.

Καμία διάθεση για να πάρει εκδίκηση από την ΑΕΚ σχετικά με τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έχει ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων, πως η ομάδα του θα αγωνιστεί για τους τρεις βαθμούς, χωρίς να έχει στο μυαλό της ότι πρέπει να κερδίσει λόγω του

περυσινού χαμένου τελικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στη τηλεόραση της Nova:

Οι σκέψεις του πριν από άλλο ένα ματς με την ΑΕΚ: «Ό,τι σκεφτόμουν πριν από ένα ματς κόντρα στη Λάρισα, ότι σκεφτόμουν όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και βρισκόμουν αντίπαλος με μια παλιά μου ομάδα. Νομίζω ότι είναι πιο πολύ αυτή η ίντριγκα και η είδηση που πουλάει προς τα έξω, παρά η πραγματικότητα. Είναι συνηθισμένο από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλοί προπονητές, πολλοί ποδοσφαιριστές να βρίσκονται αντίπαλοι με τις παλιές τους ομάδες. Η ουσία είναι ότι ο καθένας προσπαθεί για τα συμφέροντα της ομάδας του, να παρουσιάζεται όσο καλύτερα γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι αυτά όλα είναι πιο πολύ για τους απ' έξω από εδώ ότι ο καθένας μπορεί να σκέφτεται μια εκδίκηση, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου να προσπαθεί πάντα να παίρνει τη νίκη»

Για το αν άφησαν πίσω τα αρνητικά ενόψει ΑΕΚ: «Αυτό είναι αναγκασμένες να το κάνουν όλες οι ομάδες, είτε προερχόμαστε από ένα θετικό αποτέλεσμα είτε από μία ήττα με μέτρια έως κακή εμφάνιση. Ξέρουμε φέτος ότι η δύναμη της έδρας μας είναι αυτή που μας έχει κρατήσει και είμαστε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια της και που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πρέπει να παρουσιαστούμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη»

Για τον τελικό κυπέλλου: «Αυτό που θα πω δεν αφορά την ΑΕΚ. Η συμπεριφορά γενικά προς τον Ατρόμητο που ήταν ο φιναλίστ δεν ήταν η πρέπουσα σε εκείνο τον τελικό κι αυτό δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα άσχετα πως μπορεί να έρθει ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει ένας τελικός μία ομάδα από τις δύο θα πάρει το κύπελλο. Εμάς δεν μας άφησαν να χαρούμε τη συμμετοχή μας και η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν προσβολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το αν υπάρχει στο μυαλό η εκδίκηση: «Γιατί τί θα κερδίσουμε; Θα πάρουμε το κύπελλο πίσω. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά στην έδρα μας, να κοιτάξουμε σε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο με μία ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να διατηρηθούμε ψηλά»

Για την παράδοση που τον θέλει να μη νικά την ΑΕΚ από το 1973: «Οι παραδόσεις είναι για σπάνε, παίζουν ρόλο, το ξέρω ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια το ένα παιχνίδι το χάσαμε και το άλλο ήρθε ισοπαλία ενώ ήμασταν πάρα πολύ ανώτεροι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, ότι απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν έχεις την

Keywords
Τυχαία Θέματα