Μπλαχίν: «Δεν ήταν τυχερή η Πολωνία»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας, Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην χώρα μας, θεωρεί πως η κλήρωση του EURO 2012 ήταν απλά τυπική διαδικασία.

Δηλαδή, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Ιωνικού ισχυρίστηκε ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν προκριθεί

οι κορυφαίες εθνικές της Γης, οπότε η κλήρωση δεν θα μπορούσε να ευνοήσει ή να αδικήσει τους οικοδεσπότες Ουκρανούς. Ο Μπλαχίν, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο όμιλος της Πολωνίας, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, δεν είναι εύκολος, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί.

Ενόψει της σημαντικότερης πρόκλησης της προπονητικής του καριέρας, ο κόουτς της Ουκρανίας παραδέχθηκε ότι παρακολούθησε χωρίς άγχος την διαδικασία, η οποία καθόρισε τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του:

«Παρακολούθησα ήρεμος την κλήρωση. Θεωρώ ότι η διοργάνωση αφορά τις 16 καλύτερες εθνικές της Ευρώπης, εκ των οποίων οι δέκα είναι οι κορυφαίες στον κόσμο. Θα ήταν αδόκιμη η ελπίδα για μία καλή κλήρωση. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Πολωνία ήταν πιο τυχερή από εμάς, αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Πρέπει να περάσουμε την φάση των ομίλων. Δεν μπορώ να προβλέψω την θέση που θα καταλάβουμε, αλλά θέλουμε την πρώτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα