Μεταγραφή στην... Ρωσία ο Μπογκομόλοβ

Ο Άλεξ Μπογκομόλοβ θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ρωσίας στο επόμενο Davis Cup, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία ενέκρινε την μεταγραφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 28χρονος τενίστας αγωνιζόταν σε όλα τα τουρνουά σαν Αμερικανός από το 2002, όταν και έγινε επαγγελματίας. Ωστόσο, από τον περασμένο Οκτώβριο η ρωσική ομοσπονδία επέβαλε αίτηση απόκτησης του, ώστε να τον δηλώσει στο επόμενο Davis Cup. Αυτή εγκρίθηκε στο περιθώριο των τελικών

της φετινής διοργάνωσης.

Ο Μπογκομόλοβ βρίσκεται στην 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Πρόκειται για τον πρώτο Ρώσο, αφού ο Νικολάι Νταβιντένκο έμεινε στην 35η. Στην κατάταξη των Αμερικανών είναι τέταρτος. Επίσης είναι ο τενίστας με την μεγαλύτερη άνοδο εντός του 2011, αφού το τέλος του 2010 τον βρήκε στην 166η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέρα από το Davis Cup εξετάζεται άλλη μία περίπτωση χρησιμοποίησης του Μπογκομόλοβ με τα χρώματα της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, η αρμόδια ομοσπονδία θέλει να τον δηλώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρει νέα έγκριση από την ITF.

Keywords
Τυχαία Θέματα