Μπιτσαξής: «Θα γίνουν κανονικά τα play offs»

Κανονικά, με την παρουσία φιλάθλων, θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των play offs, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Μπιτσαξής, μετά το τέλος της σύσκεψης. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε ότι θα παρθεί οποιοδήποτε μέτρο κρίνει αναγκαίο η αστυνομία. Τη Δευτέρα (21/5) θα γίνει το πρώτο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Μπισταξή, μετά το τέλος της σύσκεψης:

«Η επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού δεν μπορούν

ν’ αμαυρώσουν την εικόνα των δύο ομάδων. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ. Μας έχουν δώσει αθροιστικά οχτώ ευρωπαϊκά. Τα χθεσινά επεισόδια και για τα οποία εκφράζω τη λύπη μου και την αποδοκιμασία μου δεν μπορούν να αμαυρώσουν το ελληνικό μπάσκετ. Έγινε μια σύσκεψη λεπτομερής και σε βάθος και εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι.

play offsθα γίνουν κανονικά και θα τηρηθούν οι νόμοι και τα μέτρα τάξης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει τη Δευτέρα και το τελευταίο ματς στις 2 Ιουνίου εφόσον εξαντληθεί ο αριθμός των αγώνων.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι η ελληνική αστυνομία θα έχει τελειώσει την εκπόνηση του σχεδίου για την ασφάλεια των αθλητών και των φιλάθλων. Κανένας αγώνας δεν θα ξεκινήσει. Αν οι ομάδες δεν δεσμευτούν για την τήρηση των μέτρων τάξης της αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε στη σύσκεψη ότι ο κανονισμός του πρωταθλήματος θα εφαρμοστεί στην ολότητά του, συμπεριλαμβανομένων όλων των μέτρων, όπως η εκκένωση του γηπέδου και οποιαδήποτε άλλο.

Η ΓΓΑ με την σύμφωνα γνώμη της ελληνικής αστυνομίας, σε περίπτωση εντάσεων επιφυλάσσετε να πάρει αποφάσεις για κάθε μέτρο μέχρι και διακοπή των τελικών. ΕΣΑΚΕ, Ομοσπονδία, αστυνομία και ΓΓΑ ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Αυτοί που φταίνε πρέπει να συλληφθούν. Αν χρειαστεί θα πάρουμε κάθε μέτρο, όπως πήραμε χθες (17/5). Πήγανε στο νοσοκομείο οι παίκτες και γι’ αυτό δεν έγινε το παιχνίδι. Δεν θα περιμέναμε την αξονική τομογραφία για να πάρουμε αποφάσεις. Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν τα παιχνίδια παρουσία αποκλειστικά μαθητών:

«Όχι, θα γίνουν κανονικά».

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν παρουσία λιγότερων θεατών:

«Ας περιμένουμε πρώτα το σχέδιο της αστυνομίας. Μπορεί να παρθεί κάθε πρόσθετο μέτρο».

Για την αλλαγή του πρώτου ματς από Κυριακή σε Δευτέρα:

«Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΣΕΦ. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του πλεονεκτήματος. Πρόκειται για καθαρά οργανωτικό θέμα. Δεν μπορεί να υπάρχει ικανή αστυνομική δύναμη».

Για το θέμα της βίας που παρατηρείται στα ελληνικά γήπεδα:

«Ζούμε σε συνθήκες δύσκολες. Αντιμετωπίζουμε με μάχιμο κόσμο μια κατάσταση που υπάρχει. Γίνονται πολλές εκατοντάδες παιχνίδια, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό. Δεν συμφωνώ με την έντεχνη παρουσίαση των γεγονότων.

Πιθανώς να υπάρξει αστοχία για την σύλληψη των δραστών. Εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι του μπάσκετ έχουν καλή προσέγγιση του αθλητισμού. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στον χουλιγκανισμό των λίγων.

Πρόσφατα έγινε

Keywords
Τυχαία Θέματα