Αρχίζουν οι... μάχες Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού στους τελικούς των πλέι οφ

16:23 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Από το κολυμβητήριο του Λαιμού αρχίζουν το Σάββατο (9/06, 19:00) οι αναμετρήσεις της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 πόλο των γυναικών.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως το επόμενο Σάββατο (16/06), ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.

Είναι η τέταρτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στους τελικούς.

Το 2009 οι «ερυθρόλευκες» πήραν τον τίτλο με 3-2, νικώντας στον (επεισοδιακό) πέμπτο τελικό

μέσα στη Βουλιαγμένη. Το 2010, αν και ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα έδρας, τα κορίτσια του ΝΟΒ έκαναν... περίπατο και με 3-0 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή, απ΄όπου αποκαθηλώθηκαν εκ νέου πέρυσι. Το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη πήρε με 3-1 νίκες τον τίτλο, ανατρέποντας και σε αυτή την περίπτωση το πλεονέκτημα έδρας της Βουλιαγμένης.

Από την αρχή της χρονιάς δεν υπήρχε βεβαίως αμφιβολία ότι αυτές οι δύο ομάδες θα μονομαχούσαν στα πλέι οφ για τον τίτλο. Ο ΝΟΒ επικράτησε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο (8-7 στον Πειραιά και 10-5 στο Λαιμό) και μετράει ως τώρα 16 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα (συμπεριλαμβανομένων των δύο αγώνων με τον Ηρακλή στα ημιτελικά). Ο Ολυμπιακός είχε δώδεκα νίκες και δύο ήττες στην Α΄ φάση, ενώ στα πλέι-οφ απέκλεισε με 2-0 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Όπως έχει αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια, το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει ρόλο σε αυτούς τους αγώνες. Ο τίτλος κρίνεται στο ποια από τις δύο φιναλίστ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από την άποψη αυτή προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν, αφού οι συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος -λόγω υποχρεώσεων της εθνικής- δεν έχουν επιτρέψει στις ομάδες να βρουν τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό. Όποια από τις δύο φιναλίστ μπει πιο γρήγορα στο πνεύμα των τελικών θα έχει τον πρώτο λόγο, ενώ αναμφίβολα σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι παίκτριες «κλειδιά» των δύο ομάδων, όπως η Ρουμπέση και η Ασημάκη για τη Βουλιαγμένη και οι Χιλ και Αντωνάκου για τον Ολυμπιακό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των τελικών Α1 γυναικών:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6

ΝΟΒ 19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Σταυρόπουλος, Κατσαρός)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6

Πειραιά 19:00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (Μπιράκης, Κουρτίδης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.6

ΝΟΒ 19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Σταυρίδης, Πολυχρονόπουλος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6 (αν χρειαστεί)

Πειραιά 19:00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 (αν χρειαστεί)

ΝΟΒ 19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός

Σημειώνεται ότι οι αγώνες μεταξύ Τρίτωνα Αμαρουσίου και Ηρακλή, για τις θέσεις 3-4, θα γίνουν μεταξύ 22 και 24 Ιουνίου, λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα