Απόηχος στις δηλώσεις Μπλάτερ

Ο Ρίο Φέρντιναντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις περί ρατσισμού του Ζεπ Μπλάτερ γελοίες, ενώ ο πρόεδρος της FIFA θεωρεί ότι παρεξηγήθηκε.

Ο Ελβετός άνδρας ισχυρίστηκε ότι ο ρατσισμός δεν χωρά στο ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον αυτό προσπάθησε... Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, αφού άφησε αρκετά... παραθυράκια, στα οποία δικαιολογούσε τον ρατσισμό μεταξύ των παικτών.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,

Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Πείτε μου ότι διάβασα λάθος τις δηλώσεις του Μπλάτερ για τον ρατσισμό. Νιώθω ηλίθιος που ανέλαβα ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση αυτών των συμπεριφορών. Θα ήθελα να μάθω, αν η χειραψία μετά το παιχνίδι... σβήνει μία προγενέστερη επίθεση σε βάρος του διαιτητή ή κάποιου αντιπάλου».

Φυσικά, οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στον «βράχο» της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων», αλλά επεκτάθηκαν σε αρκετά επίπεδα. Υποχρεωτικά, ο 75χρονος πρόεδρος της FIFA απάντησε με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι παρεξεγήθηκε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι δεσμευμένος στην μάχη κατά του ρατσισμού. Η FIFA έχει ξεκάθαρη στάση τα τελευταία χρόνια και εγώ προσωπικά έχω συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Γνωρίζω ότι ο ρατσισμός υπάρχει στο ποδόσφαιρο και δεν το έχω αρνηθεί. Είναι μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας και επεκτείνεται στο άθλημα. Οι δηλώσεις μου παρεξηγήθηκαν. Ήθελα να πω ότι πολλές φορές οι παίκτες υπερβαίνουν τα ανθρώπινα όρια εντός του παιχνιδιού και αυτό είναι λάθος τους».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα