Ανησυχητικά φαινόμενα...

Από την περασμένη εβδομάδα, λίγες στιγμές μετά την άνετη νίκη στο Μιλάνο είχα επισημάνει πόσο σημαντικό ήταν για τον Παναθηναϊκό το ματς κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Όπως επίσης είχα τονίσει πόσο καλή ομάδα είναι η Ούνικς... Δεν το έκανα επειδή ήθελα να δημιουργήσω ατμόσφαιρα... ντέρμπι αλλά επειδή το πίστευα.

Άλλωστε όποιος παρακολουθεί τη φετινή Ευρωλίγκα γνωρίζει ότι η Ούνικς είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, με έναν εξαιρετικό προπονητή που διαχειρίζεται σωστά κάθε ματς.

Η ήττα ούτως ή άλλως βάζει τον Παναθηναϊκό σε προβλήματα καθώς ουσιαστικά "εκμηδενίζει" τη νίκη

στο Μιλάνο. Από την άλλη όμως δεν τον θέτει εκτός στόχων κι αυτό οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν κρίθηκε τίποτα. Υπάρχουν άλλοι τέσσερις αγώνες μέσα από τους οποίους οι "πράσινοι" μπορούν να διεκδικήσουν το στόχο τους.
Το ότι το ματς με τη Φενέρμπαχτσε έχει πλέον πολύ μεγάλη σημασία μπορούν να το καταλάβουν όλοι.

Πέραν τούτων; Υπήρξαν πολλά περισσότερα "ανησυχητικά πράγματα" επάνω στα οποία θα δουλέψουν ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες. Το γεγονός ότι βρέθηκε ομάδα που πέτυχε μάλλον εύκολα 89 πόντους στο ΟΑΚΑ είναι ένα θέμα. Όπως επίσης και το ότι η Ούνικς φανέρωσε αρκετές αδυναμίες του Παναθηναϊκού, τόσο αμυντικά- κυρίως- όσο κι επιθετικά. Παίκτης κλειδί ήταν ο Βερεμεένκο με την ικανότητά του να παίζει άμυνα ψηλά στη ρακέτα κι επιθετικά να "χτυπά" μετά από picn n' roll. Ο Ντόμερκαντ και ο Λάιντεϊ έδειξαν εκτελεστικά και ηγετικά προσόντα.

Οιψηλοί- Ουίλκινσον και Ζεβροσένκο με τον Βερεμεένκο μαζί- είναι παίκτες συνεπείς σ' αυτό που κάνουν: Πολλά σκριν και βρώμικη δουλειά. Ο Σαμοϊλένκο εμπνέει σιγουριά στην περιφέρεια.

Η Ούνικς μετά από τις πρώτες φάσεις όταν ο Παναθηναϊκός δημιούργησε από το χαμηλό post, αναγνώρισε την κατάσταση και το "έκοψε" όπως επίσης σταμάτησε το pick n' roll του Παναθηναϊκού. Ανέβασε αρκετά την άμυνά της και οι επιθέσεις των "πράσινων" έγιναν... πέλαγος.
Ταυτόχρονα με την παρουσία τριών γκαρντ στην πεντάδα έλεγξε το ρυθμό. Ήταν μιά ομάδα διαβασμένη, καλοδουλεμένη κι έτοιμη. Βάλτε το ότι δεν έχει πίεση, συν το επιπλέον κίνητρο και όλα είναι μπροστά σας.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δουλέψει σκληρά ώστε να "επιστρέψει" στην κατάσταση που ήταν μετά το ματς με το Μιλάνο. Κι εφόσον δουλέψει πάνω στα λάθη που έγιναν και τα διορθώσει τότε έχει την ικανότητα να βρεθεί ξανά στη θέση του οδηγού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως τη συγκλονιστική στάση του κόσμου, που καταχειροκρότησε την ομάδα και τον προπονητή, ξεκαθαρίζοντας την πίστη και την αφοσίωση σ' εκείνους που βέβαια έχουν κάνει- και φυσικά μπορούν να κάνουν πολλές φορές ακόμα- περήφανο κάθε φίλο του "τριφυλλιού".

Keywords
Τυχαία Θέματα