Ο Πορτογάλος Πρόεδρος τα βγάζει δύσκολα πέρα

01:16 26/1/2012 - Πηγή: AEK365

Από... τα ρούχα τους έβγαλε τους Πορτογάλους η δήλωση του Πορτογάλου προέδρου Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος παραπονέθηκε ότι έχει μειωθεί το εισόδημα του, τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από σκληρά μέτρα λιτότητας και έχει λάβει δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο Σίλβα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι μια από τις πολλές συντάξεις που παίρνει έχει μειωθεί στα 1.300! την ίδια ώρα η μέση σύνταξη στην Πορτογαλία φτάνει τα 400 ευρώ το μήνα!

Φυσικά η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με 33.000 Πορτογάλους να έχουν υπογράψει

ήδη διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν την παραίτηση του Σίλβα. Παράλληλα εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν μπροστά στο προεδρικό μέγαρο προσφέροντας κέρματα, γάλα και τσίχλες στον «φτωχό» πρόεδρο.

Το 2011 ο Σίλβα είχε δηλώσει ότι το εισόδημά του περιλαμβάνει πολλές συντάξεις και ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα. Γι' αυτό και είχε αρνηθεί να λάβει την προεδρική αποζημίωση ύψους 6.523 ευρώ μηνιαίως, καθώς βάσει ενός νόμου που υιοθετήθηκε το 2011 οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη.

Μετά τις τόσο έντονες αντιδράσεις, ο Σίλβα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι εννοούσε ότι κάνει και εκείνος θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα