Αγγέλου: «Η Μπαρτσελόνα υπερέχει, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί»

11:13 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η Μπαρτσελόνα είναι πιο έμπειρη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αλλά ο τελευταίος θα κάνει τα πάντα για να τη νικήσει και να είναι στον τελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος ανέλυσε και τον τρόπο που η ομάδα του Πειραιά θα τα καταφέρει.

Ο συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού

τόνισε πως η ομαδικότητα, η ενέργεια και η χημεία είναι τα «κλειδιά» της αντιστάθμισης της θεωρητικής ανωτερότητας των «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου στον «Τύπο της Κυριακής»:

Για τις κακές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν: «Στην αρχή υπήρχε δυσπιστία, επειδή ο Ολυμπιακός είχε άλλη φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια. Στον πρώτο χρόνο της δημιουργίας της, όμως, αυτή η ομάδα έχει τη χαρά της συμμετοχής στο Final 4».

Για την πρόκριση στο Final 4: «Η πρόκριση μας έδωσε ομορφιά στη διοργάνωση και καταξίωση σε όλους και κυρίως στον κόουτς και τη διοίκηση που επέλεξαν αυτό το μοντέλο. Πλέον, έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και το μεγάλο μας στοίχημα είναι να αντιδράσουμε σωστά, τώρα που φτάνουμε στο φίνις»

Για την παρουσία του Ολυμπιακού σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα πέρσι: «Είχε μεγαλύτερα ονόματα, μπάτζετ και παίκτες με εμπειρία. Είχε, όμως, την ατυχία του τραυματισμού του Νεστέροβιτς και της ήττας στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σιένα, στο οποίο χάθηκε η πρόκριση στο Final 4. Πιστεύω, όμως, ότι το πρωτάθλημα εκλάπη από τον Ολυμπιακό».

Για την Μπαρτσελόνα και τον τρόπο που πρέπει να την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για να τη νικήσει: «Έχει μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες προσωπικότητες. Θα προσπαθήσουμε να την απειλήσουμε με την ομαδικότητα, την ενέργεια και τη χημεία που έχουμε»

Για το πού πρέπει να τη χτυπήσουν οι «ερυθρόλευκοι»: «Επειδή τα ματς του Final 4 δεν είναι παιχνίδια τρελού ρυθμού, η Μπαρτσελόνα υπερέχει. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Η έλλειψη παιχνιδιών είναι… παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχει γίνει ξανά αυτό το έκτρωμα και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ανέδειξε το μειονέκτημα που θα έχουν οι ελληνικές ομάδες».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ο Ντούσαν είναι πολύ οργανωτικός και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που έχει τόσες εμπειρίες και παράλληλα τόσο απλός. Γνωριζόμαστε από τότε που ήμουν ακόμα παίκτης. Είχαμε συνεχή επαφή όσο ήμουν κόουτς στη Χαλκίδα, το Μαρούσι και έπειτα, συνεργαστήκαμε στην Ντιναμό Μόσχας».

Keywords
Τυχαία Θέματα