Ιτούδης: «Τεράστιο το κίνητρο να υπερασπιστούμε τον τίτλο»

11:13 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ως τεράστιο κίνητρο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ιτούδης το γεγονός ότι στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στον «Τύπο της Κυριακής» και μεταξύ άλλων είπε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αν και το έργο του δεν θα είναι εύκολο, ενώ για ακόμη

μια φορά έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Είμαστε ακόμα πρωταθλητές Ευρώπης και το κίνητρο να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας είναι τεράστιο. Παλεύαμε από το καλοκαίρι να βρεθούμε στην Πόλη και πλέον απέχουμε δύο νίκες από την κορυφή της Ευρώπης. Βέβαια, έχουμε την αυτογνωσία ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δυναμική της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι μια ομάδα, η οποία έχει παντρέψει την εμπειρία με το ταλέντο. Δικαίως θεωρείται φαβορί. Δεν είναι όμως ανίκητη, έχει τρωτά σημεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε. Έχουμε αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ δύο φορές και έχουμε ηττηθεί. Αλλά αυτό δεν μας έχει σκοτώσει, γιατί έχουμε μία ακόμα ευκαιρία να την κερδίσουμε και να την αποκλείσουμε. Οι παίκτες μας έχουν το επίπεδο και την ικανότητα να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο έμπειρη ομάδα του Final 4, τόνισε: «Αυτός ο παράγοντας μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποιο τρακ που έχει κάποιος αρχάριος ίσως. Στα υπόλοιπα, όμως, κομμάτια του αγώνα όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες».

Όσον αφορά στις φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού, είπε: «Κάθε στιγμή έχουμε κίνητρο να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Εξελισσόμαστε συνεχώς ως άνθρωποι και ως προπονητές».

Τέλος, για το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, υποστήριξε: «Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ένας μοντέρνος προπονητής, ο οποίος δεν φοβάται τον ίσκιο του και εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Έτσι, έχουμε εκτοξεύσει το όνομα του Παναθηναϊκού πανευρωπαϊκά με τη στήριξη της διοίκησης και την άψογη συνεργασία με σπουδαίους παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα