Αλεξανδρής: «Ελπίδα και όραμα»

Για την επιτυχία της πρόκρισης του Άρη στο Last 16 του Eurocup μίλησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, με δηλώσεις του στο Άρης FM 92.8, αποκάλυψε το… μυστικό της επιτυχίας και οριοθέτησε τους στόχους τους Θεσσαλονικιών στην επόμενη φάση. «Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη φιλοσοφία του ως προπονητή: «Η φιλοσοφία ενός προπονητή ταυτίζεται με την πορεία του στο άθλημα. Έπαιζα καλή

άμυνα και γρήγορο παιχνίδι που ήταν παράδοση και θεσμός για την ομάδα του Άρη. Αυτά τα ερεθίσματα περνάμε στην ομάδα, προσπαθούμε πάρα πολύ. Έχουμε ενθουσιαστεί, αρέσει στον κόσμο πάρα πολύ να βλέπει παίκτες 2,10μ. να κάνουν βουτιές στο γήπεδο».

Για το εάν πίστεψε πως μπορεί να χαθεί η πρόκριση στο Last 16 του Eurocup: «Δεν πέρασε ούτε μία στιγμή από το μυαλό μου το ενδεχόμενο αποτυχίας. Αντίθετα, πέρασε από το μυαλό των συνεργατών μου. Προσπαθούσα, όμως, να εμψυχώνω και αυτούς. Όταν κάνεις μια προσπάθεια με εντιμότητα, με πάθος, και φαίνεται η πρόοδος που συντελείται, τότε ο κόσμος και ειδικά ο κόσμος του Άρη που γνωρίζει από μπάσκετ το εκτιμάει. Δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Θεωρώ πως είναι φυσική απόρροια της δουλειάς που καταβάλλουμε το να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτό το τμήμα έχει προσφέρει τόσες χαρές στο κόσμο και αξίζει να στηριχθεί. Ακόμη δεν κάναμε κάτι σπουδαίο. Δεν πήραμε και κάνα τίτλο ακόμη, αλλά δώσαμε ελπίδα και όραμα στον κόσμο και νομίζω πως ο κόσμος θα μείνει μαζί μας».

Για το «κλειδί» της νίκης επί της Ρουντούπις: «Σε τέτοιου είδους καταστάσεις λειτουργείς με το ένστικτο κυρίως και με τις εμπειρίες που έχεις. Καθότι εμείς είχαμε ισοφαρίσει (σ.σ. αναφέρεται στο πώς πήγε ο αγώνας στην παράταση), διαθέταμε καλή ψυχολογία, απλώς έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι τους. Δεν μας αιφνιδίασαν, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Όταν επί σαράντα λεπτά παίζαμε ζώνη, με ψηλά κορμιά, τότε η εμπειρία και το ένστικτο της στιγμής με οδήγησαν στην αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού. Παίξαμε με ένα ψηλό, κοντύναμε πολύ το σχήμα, ήταν ένα ρίσκο στην άμυνα, αλλά μας βγήκε. Δώσαμε τη δυνατότητα στον Τζέιμς να βάλει εύκολα καλάθια, ανοίξαμε την άμυνά τους, πήγε το παιχνίδι σε man to man και τότε για εμάς ήταν πιο εύκολο».

Για τη δουλεία που γίνεται στον Άρη: «Έχουμε πολύ καλό επιτελείο, από το φροντιστή, το γιατρό, το γυμναστή, τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε επαγγελματικά σε πολύ καλό κλίμα. Κάνουμε εξαιρετική δουλειά, όπως είδες οι παίκτες έχουν και αντοχή. Όμως, εμείς επιμελούμαστε της φυσικής κατάστασης με προσοχή, με το Γιώργο Ζωγράφο το γυμναστή, πολύ καλή δουλειά και πολύ καλής επικοινωνίας που έχουμε όλα τα μέλη του τιμ».

Για την έως τώρα πορεία του Άρη: «Στην αρχή έλειπαν πάρα πολύ παίκτες. Ουσιαστικά πριν από ένα μήνα συμπληρώσαμε το ρόστερ μας. Τότε αποκτήσαμε τη μορφή που θέλαμε εξ αρχής. Αν από το ξεκίνημα ήμασταν μαζί όλοι θεωρώ πως θα βρισκόμασταν σε υψηλότερη θέση βαθμολογικά. Δώσαμε τις όλες τις μάχες όπως έπρεπε, χάσαμε κάποια παιχνίδια από τις ελλείψεις

Keywords
Τυχαία Θέματα