Άιρ: «Είμαστε Λίβερπουλ»

Η διοίκηση της Λίβερπουλ εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το μοίρασμα των εσόδων από τις τηλεοπτικές συμφωνίες της Premier League και ο Άιαν Άιρ, γενικός διευθυντής των «κόκκινων» ξεκαθάρισε επακριβώς την θέση του ιστορικού αγγλικού συλλόγου.

Άλλωστε είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι «κόκκινοι» επιθυμούν την διαφοροποίηση τους από τις υπόλοιπες ομάδες του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο Άιρ τόνισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί:

«Αυτό που είπα και αυτό που προσπαθούμε να προωθήσουμε

δεν είναι η διάσπαση της Λίβερπουλ από την ομαδική τηλεοπτική σύμβαση. Άλλωστε κερδίζουμε αρκετά χρήματα από αυτή. Το ποσό είναι μεγαλύτερο από όλα τα άλλα πρωταθλήματα του κόσμου. Ωστόσο, το μοίρασμα των εσόδων δεν είναι δίκαιο».

Και εξηγεί γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ:

«Στις συμφωνίες εντός των συνόρων, τα έσοδα μοιράζονται με βάση την τελική θέση στην βαθμολογία. Σε αυτές του εξωτερικού, όμως, τα αντίστοιχα έσοδα μοιράζονται εξίσου σε κάθε σύλλογο. Εμείς νομίζουμε ότι οι μεγάλες ομάδες αξίζουν περισσότερα χρήματα, γιατί είναι περισσότερο γνωστές εκτός των βρετανικών συνόρων».

Επανέλαβε, για να γίνει ξεκάθαρος, ότι η ομάδα του θα μείνει «πιστή» στα τωρινά σχετικά συμφωνητικά:

«Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να διασπαστούμε και να προκαλέσουμε οικονομική ζημιά στην Premier League. Είμαστε Λίβερπουλ. Ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα