Απέναντι σε Απόλλωνα και παράδοση

Με την παράδοση της τελευταίας τριετίας να τον θέλει ηττημένο στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Καλαμαριά στο κλειστό του Ρέντη.

Σε εύκολο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα προσβλέπει ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, που υποδέχεται στο κλειστό του Ρέντη τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (17.00, Ράπτης – Παπαδογούλας).

Τα τρία τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την τάση να μπαίνουν στο πρωτάθλημα

με ήττα (την περίοδο 08-09 από τον ΠΑΟ με 1-3, τη σεζόν 09-10 με 0-3 από τον Ηρακλή και πέρσι με 2-3 από τον ΠΑΟΚ) και να… βγαίνουν με τον τίτλο.

«Δεν ξέρω αν είναι καλό να σπάσουμε την παράδοση, αλλά σίγουρα στόχος είναι η νίκη», παραδέχθηκε ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον Κολομβιανό διαγώνιο Ρολάν Χιμένες, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στην προετοιμασία την Πέμπτη.

«Κάθε αρχή και δύσκολη, σε ένα πρωτάθλημα... περίεργο, με πολλές αλλαγές σε όλες τις ομάδες και με την ψαλίδα να έχει μικρύνει. Δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας κοστίσει ιδιαίτερα βαθμολογικά. Είμαστε σε διαφορετικά επίπεδα ετοιμότητας, ιδιαίτερα οι ξένοι μας, αλλά υπάρχει μεγάλη όρεξη στην ομάδα. Από την άλλη δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλο μας, αλλά δεν έχει άγχος και αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο».

Ο Απόλλων ταξίδεψε στην Αθήνα με μία πολύ σημαντική απουσία, καθώς ο Βλαντιμίρ Ουσίλιανιν δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του (είχε υποστεί διάστρεμμα στο φιλικό με την Νίκη Αιγινίου).

«Είναι πολύ σημαντική απώλεια για μας, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σ' αυτή. Εμείς κατεβαίνουμε να παίξουμε ελεύθερα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα από τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα με το νέο του διαγώνιο, ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Κι αυτό το λέω γιατί βλέπω ότι στα παιδιά υπάρχει φιλοδοξία και περιμένω να το δείξουν και στο γήπεδο», υπογράμμισε ο προπονητής της Καλαμαριάς, Χρήστος Πάτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα