Αυτά είναι ματς τίτλου

Τα συνεχόμενα ντέρμπι πέρασαν. Ο Παναθηναϊκός τα έβγαλε με ευκολία, πήρε σχεδόν το απόλυτο (μοναδική εξαίρεση η ισοπαλία στο Φάληρο), έμεινε μόνος πρώτος και όλα καλά!

Από εδώ και πέρα όμως, αρχίζει το πραγματικό πρωτάθλημα. Βλέπετε, τα μεγάλα ματς είναι για να σου δίνουν αυτοπεποίθηση, για να κερδίζεις σε γόητρο, να αποκτάς εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό σου. Εκεί που πραγματικά κρίνονται όλα, πάντως, είναι στα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες.

Όπως αυτό με τον ΟΦΗ

στο ΟΑΚΑ. Μια ομάδα που μέχρι τώρα έχει πάρει ισοπαλία στην έδρα του Ολυμπιακού, ισοπαλία στην Τούμπα και νίκησε με άνεση την ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Συγγνώμη κιόλας, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Θέλει λοιπόν προσοχή, για να μεγαλώσει κι άλλο το πλεονέκτημα των «πράσινων». Για να διατηρηθούν στην κορυφή και κυρίως να έχουν το συν ότι πήραν τους τρεις βαθμούς, σε ένα ματς στο οποίο ο βασικός αντίπαλος άφησε δύο… Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμό, ούτε για πανηγύρια, ούτε για τίποτα. Τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός στο τέλος έμενε με «άδεια» τα χέρια, αυτό ακριβώς πλήρωνε.

Την απερισκεψία του απέναντι σε μικρότερους αντιπάλους, ειδικά στην έδρα του. Και ο ΟΦΗ, παρότι η… καραμελίτσα καλά κρατεί εδώ και χρόνια, έχει κάνει πολλές… κηδείες στο «τριφύλλι». Στερώντας του πρωτάθλημα, στερώντας του έξοδο στην Ευρώπη, βάζοντας πέντε γκολ στο ΟΑΚΑ… Προσθέστε ότι οι διοικούντες τον Κρητικό σύλλογο απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνουν τίποτα άλλο απ’ το να «γλύφουν» τον Ολυμπιακό, προσθέστε ότι στον πάγκο τους είναι ο Αναστόπουλος, προσθέστε ότι έχουν δανεικούς απ’ τον Ολυμπιακό, προσθέστε το ανεξήγητο μίσος που έχει ο ΟΦΗ για τον Παναθηναϊκό και καταλαβαίνετε ότι το ματσάκι κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου δεν θα είναι… βόλτα στο δάσος.

Φυσικά, τα πάντα μπορούν να γίνουν πολύ άνετα, αρκεί ο Παναθηναϊκός να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να μπει δυνατά στο ματς, να πιάσει απ΄το λαιμό τον αντίπαλο, να σκοράρει πρώτος και μετά να χαλαρώσει και να σκεφτεί το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Απλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα. Για ένα παιχνίδι που έχει πάρει διαφορετική χροιά, εξ αιτίας του Ολυμπιακού και των εξαιρετικών του επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Ειδικά οι φωνές για το γεγονός ότι αποβλήθηκαν οι Ταυλαρίδης και Μάντζιος στο προηγούμενο ματς, ακόμη φέρνουν γέλιο στα χείλη όσων πραγματικά δεν έχουν δηλητηριασμένο μυαλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα