ΑΕΚ το μεγαλείο σου, ΠΑΟ η κατρακύλα σου...

Με μια ψυχωμένη εμφάνιση απέναντι σε έναν άνευρο Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ επικράτησε απολύτως δίκαια στο ΟΑΚΑ με 2-0 χάρη σε γκολ των Λεονάρντο (48’) και Κλωναρίδη (71’) και πήρε βαθιά ανάσα γκρεμίζοντας τα «πράσινα» όνειρα τίτλου.

Ξεπερνώντας τα χίλια μύρια προβλήματα, την κακή ψυχολογία από τα τελευταία αποτελέσματα και

το λογικό άγχος που έχει επιφέρει η… απρόσμενη μάχη για μια θέση στην πεντάδα, η ΑΕΚ τιμώρησε τον φλύαρο, άνευρο και ντεφορμέ Παναθηναϊκό. Με κορυφαίους τους Βάργκας και Λυμπερόπουλο, ο «Δικέφαλος» νίκησε δίκαια με 2-0 τους «πράσινους» που στο υποτιθέμενο ματς της χρονιάς, αδίκησαν τους εαυτούς τους και έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν.

Εκπλήξεις δεν υπήρχαν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας λόγω της ίωσης που «χτύπησε» τον Σαριέγκι. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με το γνωστό 4-4-1-1 και τον Χριστοδουλόπουλο να αγωνίζεται πίσω από τον Τοτσέ, ενώ στις πτέρυγες θέση πήραν οι Κουίνσι και Ζέκα.

Ο Νίκος Κωστένογλου από την άλλη, δεν είχε στη διάθεσή του τον Δέλλα, ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στη γάμπα και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν τελικά οι Μανωλάς και Κοντοές. Στο 4-3-3 της γηπεδούχου ΑΕΚ, ο Καφές ξεκίνησε μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσος Βάργκας και Μάκο, ενώ Σιαλμάς και Λεονάρντο στήριζαν από τα άκρα τον Λυμπερόπουλο.

Ορεξάτη ΑΕΚ, αγχωμένος Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με πολλή διάθεση την οποία και διατήρησε σε όλο το 45λεπτο. Με τον εξαιρετικό Βάργκας να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή και τον Λεονάρντο να είναι ο κύριος εκφραστής των περισσότερων επιθετικών ενεργειών, ο «Δικέφαλος» έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Καρνέζη, ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό να φτιάξει την κλασική ευκαιρία με εξαίρεση τη φάση του 45’. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδει ξε καλά αντανακλαστικά στα σουτ των Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου (9’ και 15’), ενώ μπλόκαρε και το σουτ στην κίνηση του Καράμπελα στο 28’. Στο 19’, δε, που η μπάλα τον ξεγέλασε όταν έπειτα από πλασέ του Σιαλμά βρήκε στο σώμα του Μαρίνου και άλλαξε πορεία, είχε τη βοήθεια του δοκαριού. Οι «κιτρινόμαυροι» φλέρταραν με το 1-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, εντούτοις ο Λεονάρντο πλάσαρε άστοχα αν και βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειξε ότι καιγόταν για το «διπλό». Εκτός του ότι ήταν πολύ νωθρός και αγχωμένος, οι γραμμές του ήταν μακριά η μία από την άλλη και η ανάπτυξή του προβλέψιμη κα συγχρόνως προβληματική. Η καλή εμφάνιση του Ζέκα, έπειτα από καιρό, δεν στάθηκε αρκετή ώστε οι «πράσινοι» να φτιάξουν ευκαιρίες. Με εξαίρεση ένα κακό πλασέ του Χριστοδουλόπουλου στο 8’ και ένα ακόμα του Ζέκα στο 23’ (κόντρα στον Κοντοέ και λίγο άουτ), οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν τον Κωνσταντόπουλο, ενώ ο Τοτσέ ήταν απλός θεατής του αγώνα (χωρίς να ευθύνεται).

Απονομή δικαιοσύνης

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη πραγμ

Keywords
Τυχαία Θέματα