Κόκκινο… εξπρές!

Το κόκκινο εξπρές σφύριξε για 10η φορά στον αγώνα με τον Άρη και φουλάρει τις μηχανές για να τελειώσει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, εκεί που όλοι πιστεύουν ότι η γκέλα έρχεται, λόγω κόπωσης και απουσιών, το συγκρότημα του Βαλβέρδε καταπίνει τον έναν μετά τον άλλο τους αντιπάλους του και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει νταμπλ και πρόκριση στους «8» του Europa.

Τώρα,

την πιο μεγάλη ώρα της «μάχης», ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν χαλαρώνει, αλλά χαλυβδώνεται ακόμη περισσότερο και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να σηκώσει το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχονται η μία πίσω από την άλλη, σχεδόν πάντα με επίδειξη δύναμης, αλλά κι εξυπνάδα όπου χρειάζεται, όπως έγινε στο Χάρκοβο.

Ο καταλύτης όλης αυτής της προσπάθειας που φέρνει τον Θρύλο… καβαλάρη σε όλες τις διοργανώσεις, είναι το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ένδεκα βασικούς, αλλά καμιά 20αριά. Παίκτης μπαίνει, παίκτης βγαίνει, αλλά η ομάδα δουλεύει σταθερά στο κόκκινο, αφού έχει και πλάνο και ενέργεια και ποιότητα.

Τη μισή ενδεκάδα άλλαξε και χθες ο Βαλβέρδε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνει την Πέμπτη με τη Μέταλιστ, ενόψει Κυριακής. Το βάθος στο ρόστερ των «κόκκινων» δεν αποδεικνύεται μόνο στα χαρτιά, αλλά στην πράξη, καθώς όλοι όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν τη στιγμή που η μπάλα… καίει, στέκονται στο ύψος τους.

Ποιος το περίμενε ότι κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια θα αποδεικνύονταν ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρκάνο και ο Αμπντούν, οι οποίοι έχουν ακούσει τα εξ αμάξης όλο το προηγούμενο διάστημα; Κι, όμως, στα πρόσωπα του Ισπανού και του Αλγερινού αποτυπώνεται η επιτυχία του Ολυμπιακού και του Βαλβέρδε εδώ κι ενάμιση μήνα.

Χάρη στην καλή δουλειά και τους ξεκάθαρους ρόλους, υπό το πρίσμα του ομαδικού πνεύματος που πρέπει να διέπει κάθε σοβαρό συγκρότημα, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές την κατάλληλη στιγμή και τις διατήρησε εκεί, παρά την κούραση, την ταλαιπωρία των μετακινήσεων και φυσικά τις απουσίες από τραυματισμούς ή κάρτες.

Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού; Το γεγονός ότι τα αποδυτήρια είναι εκκλησία! Έχετε ακούσει τους τελευταίους μήνες να έχει συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο; Έχετε ακούσει ποδοσφαιριστή, ακόμη και από τους πλέον βασικούς, να διαμαρτύρεται όταν κάθεται στον πάγκο;

Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα ο Τζιμπούρ! Ήταν τιμωρημένος στον αγώνα με τον ΟΦΗ και δεν ήταν ούτε στον πάγκο, έπαιξε βασικός στην Ουκρανία και σήμερα κάθισε ξανά στον πάγκο χωρίς να βγάλει τσιμουδιά. Ξέρει ότι θα παίξει ξανά την Πέμπτη και την Κυριακή, οπότε καταλαβαίνει ότι στον αγώνα με τον Άρη είχαν άλλοι σειρά.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Έρχεται ο Καζίμ Ρίτσαρντς τον χειμώνα ως βασικός της Γαλατά και της Εθνικής Τουρκίας και στον Ολυμπιακό μία παίζει, μία δεν παίζει. Στο Χάρκοβο δεν έπαιξε λεπτό, χθες μπήκε αλλαγή για ένα 20άλεπτο, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχε βάλει γκολ στην Κρήτη! Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του Θρύλου.

Όλοι έχο

Keywords
Τυχαία Θέματα