ΑΕΚ: Επιστροφή στις... κούπες

Ύστερα από εννέα χρόνια χωρίς τίτλο, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας.

Μία χρονιά μέσα στην αβεβαιότητα και τις πίκρες ήταν το 2011 για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» που αντιμετωπίζουν ακόμα πάρα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα δεν γνωρίζουν τι θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα.

Παρόλα αυτά, το 2011, είχε κάτι διαφορετικό για τον «δικέφαλο».

Την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από αρκετά χρόνια υπομονής από τους φίλους της ομάδας.

Συγκεκριμένα εννέα χρόνια υπομονής, τα οποία ήταν πάρα πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Μετά από μία εντυπωσιακή πορεία μέχρι τον τελικό, έκλεισε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

Η πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ για το 2011 στον θεσμό του Κυπέλλου, ήταν ίσως και η δυσκολότερη. Αυτό γιατί φιλοξενούταν από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αναζητούσε το θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό ήρθε ίσως πιο εύκολα από όσο θα περίμενε, καθώς επικράτησε 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Νίκου Λυμπερόπουλου και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Στον επαναληπτικό της αναμέτρησης όμως, διεξήχθη ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ για να μείνει εκτός έπρεπε να δεχτεί τουλάχιστον τρία τέρματα. Κάτι που… κατάφερε και βρέθηκε να ηττάται με 3-1 και να μένει εκτός. Στο 98’ όμως ο Μίτσελ με ένα φάουλ από τα 40 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη βάζοντας «φωτιά» στο ΟΑΚΑ και δίνοντας την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Η συνέχεια της διοργάνωσης έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο παιχνίδι η «ένωση» είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα και όλα κρίθηκαν στην Τούμπα.

Εκεί η ΑΕΚ με τέρμα του Δέλλα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στον μεγάλο τελικό η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια στον Ατρόμητο και επικράτησε 3-0. Όλα θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα, ωστόσο ο τελικός επισκιάστηκε από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου να προσπαθούν να… σώσουν τις οικογένειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα