Ρίβερ Πλέιτ: Cry me a… River

Το 2011 είναι και επίσημα η χειρότερη χρονιά για τους φίλους της Ρίβερ Πλέιτ, καθώς ύστερα από 110 χρόνια ιστορίας, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά!

Σε όλες τις μεγάλες ομάδες του κόσμου, επικρατεί η άγνοια κινδύνου. Μπορεί να φανταστεί κάποιος έναν εκ των Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ να υποβιβάζονται στην Football League;

Μάλλον όχι. Το ίδιο ισχύει και για

αρκετές άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Κάτι που επικρατούσε και στην Ρίβερ Πλέιτ. Η ιστορία των «εκατομμυριούχων» όμως, το 2011 άλλαξε μία για πάντα.

Ο υποβιβασμός της στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Αργεντινής για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από 110 χρόνια, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους φίλους της στη χειρότερη χρονιά της ζωής τους.

Και όλα θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη, καθώς είχε την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα της στα μπαράζ παραμονής απέναντι στην Μπελγράνο.

Το πρώτο παιχνίδι έληξε με νίκη των τελευταίων με 2-0. Έτσι η Ρίβερ Πλέιτ στον επαναληπτικό της 26ης Ιουνίου του 2011, έπρεπε να επικρατήσει με τρία τέρματα διαφορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς προηγήθηκαν. Ωστόσο, η ισοφάριση στις αρχές της επανάληψης από τους φιλοξενούμενους έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για παραμονή.

Το κακό έγινε και το παιχνίδι τελείωσε μετά την είσοδο των οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το τέλος του παιχνιδιού γύρω από το «Μονουμεντάλ» έγινε ένας… μικρός χαμός με αμάξια και μαγαζιά να… πληρώνουν τον αποκλεισμό.

Κάποιοι από τους φίλους της ομάδας, τιμωρήθηκαν με ισόβια κάθειρξη, ενώ και ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντάνιελ Πασαρέλα, λίγες ημέρες αργότερα κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος και διετάχθη η σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα