MotoGP: Οι δηλώσεις της Honda για το θάνατο του Σιμονσέλι

Συνεχίζονται συλλυπητήριες δηλώσεις για το θάνατο του Μάρκο Σιμονσέλι. Ο Ιταλός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Μαλαισίας.

Ο αναβάτης της San Carlo Gresini Honda είχε μία πτώση στο 2ο γύρο του γκραν πρι της Σεπάνγκ 17ου αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Στη συνέχεια 24χρονος, παρασύρθηκε από τους Κόλιν Έντουαρτς και Βαλεντίνο Ρόσι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πίστας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός

του.

Ας δούμε τι δήλωσαν οι συναθλητές του οι οποίοι αγωνίζονταν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda αλλά και τις ημιεργοστασιακές όπως η San Carlo Gresini Honda.

Τάκα Χορίο Γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της, Bridgestone (προμηθευτής των ελαστικών ων ομάδων)

«Σήμερα μείναμε άναυδοι με το γεγονός. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν στην οικογένεια του αυτή την φριχτή στιγμή. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά μας. Η Οικογένεια του MotoGP έχασε ένα φίλο ένα ανερχόμενο αστέρι, έναν εκπληκτικό χαρακτήρα ένα από τα παιδιά της. Δουλέψαμε μαζί με τον Μάρκο τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε μόνο καλές αναμνήσεις. Θα τον θυμόμαστε ως έναν επαγγελματία με πείσμα και πάθος ο οποίος θα λείψει από όλους μας.

HRC Honda

«Ευχαριστούμε για όσα έκανες για εμάς και για τα καλά σου λόγια. Είμαστε άναυδοι και στεναχωρημένοι».

Σούχεϊ Νακαμότο, Αντιπρόεδρος του HRC

«Δεν ξέρω τι να πω. Ο Μάρκο ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας ταλαντούχος αναβάτης. Μερικές φορές ήμουν σκληρός απέναντί του, όπως στο Μπρνο όπου αναέβηκε πρώτη φορά στο πόντιουμ και του είπα: Ήσουν απλά τυχερός! και θύμωσε πολύ. Όμως το έκανα για του δώσω κίνητρο για να προσπαθήσει περισσότερο. Σκεφτόμουν ότι εάν κέρδιζε σε έναν αγώνα θα το γιορτάζαμε μαζί… Θέλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι μας έδωσε και να συλλυπηθώ ειλικρινά τους δικούς του.»

Ντάνι Πεντρόζα

«Δεν μπορείς να πεις πολλά έπειτα από μια τέτοια τραγωδία. Θέλω μόνο να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους ανθρώπους που αγαπούσε. Βρέθηκα με τον πατέρα του και απλά αγκαλιαστήκαμε. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα και όλοι είμαστε σοκαρισμένοι. Πολλές φορές ξεχνάμε τον κίνδυνο που υπάρχει στο σπορ και ότι μπορείς να χάσεις αγαπημένους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι όλοι κάνουμε αυτό που θέλουμε και αγαπάμε αλλά σε στιγμές σαν αυτές δεν αξίζει τίποτε.»

Αντρέα Ντοβισιόζο

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν λόγια. Σκέφτομαι μόνο οικογένεια του Μάρκο, ιδίως τους γονείς του, και τους αγαπημένους του. Έχω ένα παιδί και αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορείς να βρεθείς. Είδα τις εικόνες από το συμβάν και σοκαρίστηκα. Σε ένα αγώνα πιέζεις πολύ και το κακό είναι κοντά. Ο Μάρκο ήταν δυνατός οδηγός και πάντα πίεζε πολύ. Αγωνιζόμαστε μαζί από παιδιά και τον έχω δει πολλές φορές να πιέζει και να πέφτει αλλά χωρίς να τραυματιστεί. Έμοιαζε να είναι ανίκητος και αυτό που συνέβη σήμερα μοιάζει απίθανο.»

Κέϊσι Στόνερ

«Είμαι σοκαρισμένος από την ξαφνική απώλεια του Μάρκο. Όταν συμβαίνουν τέτο

Keywords
Τυχαία Θέματα