MotoGP: Η Σεπάνγκ δίνει ευκαιρία για συγκρίσεις

Ο 17ος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ducati να συγκρίνει δεδομένα και εξελίξεις στις μοτοσικλέτες της.

Για την Ducati η χρονιά του 2011 είναι πεδίο προετοιμασίας για το 2012. Η πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία είναι σημείο αναφοράς αφού από εκεί ξεκίνησαν τις δοκιμές φέτος το χειμώνα με την GP11 και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία

να κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στην GP11 και την GP11,1 που «δημιουργήθηκε» στη διάρκεια της σεζόν.

Όλα δείχνουν πως ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει συνειδητοποιήσει (έστω και αργά) ότι φέτος δουλεύει για την επόμενη χρονιά ώστε να «φτιάξει» τη μοτοσικλέτα του 2012.

Στη Μαλαισία λοιπόν εκτός από το set up για την GP11,1 ο «Δόκτωρ» θα δουλέψει μαζί με τον Βίτο Γκουαρέσκι ώστε να δουν συνολικά τι έχει γίνει ως τώρα όσο αφορά την εξέλιξη.

«Μου αρέσει η πίστα της Σεπάνγκ, παρα το ότι ο καιρός μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Στην Αυστραλία δεν είχαμε τύχη και επίσης έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο στο στήσιμο της μοτοσικλέτας». Δήλωσε ο Ρόσι και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να είναι καλύτερα τα πράγματα στη Μαλαισία την Παρασκευή (21/10) . Όπως και να έχει, θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τη σύγκριση με τις δοκιμές της περσινής σεζόν. Κάναμε πολλές δοκιμές στη Σεπάνγκ και θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα σημερινά δεδομένα με αυτά που είχαμε τότε».

Ο Βίτο Γκουαρέσκι τόνισε ότι η δουλειά στην Ducati δεν θα σταματήσει μέχρι το τέλος της σεζόν. «Στη Μαλαισία θα συνεχίσουμε τη δουλειά στην GP11,1, στον αγώνα και για να μαζέψουμε πληροφορίες για το 2012.
Οι συνθήκες θα είναι αντίθετες από την Αυστραλία. Η πίστα αποτελεί πρόκληση από σωματικής άποψης, για τον αναβάτη και την ομάδα, η οποία δουλεύει πολύ σκληρά σε πολλούς τομείς στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Η μοτοσικλέτα, που θα έχουμε την Παρασκευή στην πίστα είναι διαφορετική με αυτή που χρησιμοποιήσαμε στις δοκιμές του χειμώνα και αυτός ο αγώνας θα μας επιτρέψει να κάνουμε ενδιαφέρουσες συγκρίσεις με τα δεδομένα που θα μαζέψουμε».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας : http://www.facebook.com/onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα