Αναγκασμένος να πειραματιστεί

Ο Λάσλο Μπόλονι από αλλού περίμενε το πρόβλημα και από αλλού του ήρθε. Η διαχείριση του ρόστερ αρχίζει να έχει προβλήματα και σε αυτό βοηθάει η κατάρα των θλάσεων που έχει χτυπήσει τον ΠΑΟΚ φέτος.

Αν ο ΠΑΟΚ έχει τρεις, τέσσερις, πέντε απουσίες σε όλες τις γραμμές, πρόβλημα δεν υπάρχει. Όταν όμως μαζεύονται πέντε (Γκαρσία, Φωτάκης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Σπαντάτσιο) στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τότε υπάρχει.

Ο ΠΑΟΚ

ξέμεινε ενόψει του αγώνα με τη Σάμροκ, αλλά και του Άρη που έρχεται, με τρεις ουσιαστικά χαφ του άξονα για αύριο και τέσσερις για την Κυριακή, αφού υπάρχει και ο Ζουλιάνο Σπαντάτσιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Με τους Αρίας, Λαζάρ και Ίβιτς εναπομείναντες, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς από τους Ιρλανδούς που ευτυχώς έρχονται σε καλό τάιμινγκ στη Τούμπα. Αν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιμετωπίσει την Καζάν ή την Τότεναμ με τρεις μόλις μέσους, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μου αρέσει να ψάχνομαι για το τι λύσεις μπορεί και να υπάρχουν πίσω από τις… λέξεις. Εννοώντας πως υπάρχουν χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών που ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες θέσεις πλην της φυσικής τους.

Για εμένα δύο είναι τα βασικά πειράματα που μπορούμε να δούμε. Το ένα αφορά την ίδια διάταξη, αλλά με τον Γεωργιάδη δεκάρι ή μία διάταξη με έναν κόφτη – Αρίας – μέσα δεξιά τον Λαζάρ και μέσα αριστερά τον Βιεϊρίνια, κάτι που μπορεί να γίνει και με τον Γεωργιάδη μέσα δεξιά και τον Λαζάρ μέσα αριστερά και τον Βιεϊρίνια εκεί που παίζει πάντα. Όπου Λαζάρ βάλτε Ίβιτς και ουσιαστικά έτσι έρχεται μία λύση παραπάνω στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Η χρησιμοποίηση και του Γεωργιάδη, αλλά και του Βιεϊρίνια στη μεσαία γραμμή, θα πρέπει να φέρει τον Ρομπέρ στη πρώτη γραμμή και ο Μπόλονι δεν φαίνεται να τον εμπιστεύεται. Αν και η προετοιμασία του, κακή δεν ήταν.

Μετρημένες είναι και οι λύσεις στην άμυνα. Έξω Κοντρέρας, Μπαλάφας, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής οι Λεονάρντο, Κατσικάς, ένας Σνάουτσνερ καλείται να καλύψει την όποια θέση χρειαστεί από τις τέσσερις.

Στην αποστολή μπήκε ο Κίτσιου για τον οποίο έχω ακούσει διαφορετικές προσεγγίσεις για το ταλέντο του. Άλλοι λένε πως πρόκειται για ένα παιδί που θα αφήσει εποχή, άλλοι πως έχει καλά στοιχεία αλλά θέλει πολύ δουλειά. Ο ΠΑΟΚ στην αποστολή για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει επτά γηγενείς, μέσα σε αυτούς και ο Αποστολόπουλος που μπορεί να είναι μία κάλυψη στην άμυνα σε φάση μεγάλης ανάγκης.

Είναι γεγονός πως ο Μπόλονι δεν έχει πολλά όπλα, αλλά κακά τα ψέματα είναι υποχρεωμένος αύριο να πάρει αυτή τη νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα του σε φάση πρόκρισης στους 32. Γιατί έτσι όπως πάει το έργο, πάλι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει την υπέρβαση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, σε σχέση με όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες.

ΥΓ Κάποια σχόλια που γράφτηκαν στο προηγούμενο άρθρο, προέρχονται από παιδιά που η εγκεφαλική τους λειτουργία αγγίζει επίπεδα Φόρεστ Γκαμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα