Euro 2012: Ήττα από Ουγγαρία για Τσεχία στο τελευταίο της φιλικό

22:52 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Την ήττα από την Ουγγαρία (2-1) παρουσιάζοντας εμφανείς αμυντικές δυσλειτουργίες και μάλιστα μέσα στην Πράγα, γνώρισε η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στο ερχόμενο Euro, Τσεχία, στο τελευταίο της φιλικό πριν αναχωρήσει για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οι Τσέχοι (οι οποίοι τρέχουν ένα αήττητο σερί έξι αγώνων) μπορεί να ήταν καλύτεροι

στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο το 4-2-3-1 το οποίο παρέταξε ο Μπίλεκ άφηνε αρκετά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γκιούρσκο στο 89’, χαρίζοντας τη νίκη στους Μαγυάρους.
Το σκορ για τους τελευταίους άνοιξε ο ο Ντζόυντζακ, μόλις στο 7΄ ,ωστόσο οι γηπεδούχοι, ανεβάζοντας κατακόρυφα ρυθμούς, πίεσαν, φθάνοντας στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάντλετς στο 25΄.

Η διάταξη της Τσεχίας

Στο 4-2-3-1 που παρέταξε ο Μπίλεκ, ο Τσεχ, πήρε τα γάντια βασικού με τους Σίβοκ – Γκεμπρεσελασιέ να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας δεξιά και αριστερά τους Λιμπέρσκι, Κάντλετς. Κόλαρ και Γίρασεκ επωμίστηκαν ρόλο καθαρόαιμων αμυντικών χαφ ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπάρος βρέθηκε η τριπλέτα Πίλαρ, Πλασίλ και Ρέζεκ.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως αρκετές φορές, το σύστημα άλλαζε σε 4-4-2 με τον Ρέζεκ να πηγαίνει δίπλα στον Μπάρος και τον Πλασίλ να γίνεται αριστερό χαφ.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ(Μπίλεκ):Τσεχ, Σίβοκ (46’ Χούμπνικ), Λιμπέρσκι, Γκεμπρεσελασιέ, Κάντλετς, Πλασίλ (80’Λάφατα), Κολάρ (60’ Νταρίντα), Πιλάρ, Γίρασεκ (80’ Χούμπσμαν), Ρέζεκ(73’ Ραϊτόραλ), Μπάρος (60’ Πέκχαρτ)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ(Εγκερβάρι): Μπόγκνταν, Γιουχάζ (39’ Μεστσάρος), Βάντζακ, Λάτσκο, Πίντερ, Κόρσμαρ, Ντζούντσακ, Σκακάλι, Βάργκα, Κολτάι (65’ Γκιούρσκο), Σζαλάι

Keywords
Τυχαία Θέματα