Audi TT RS Plus!

12:04 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Με την ονομασία ΤΤ RS Plus, η Audi προσθέτει στη γκάμα ένα ακόμα πιο γρήγορο μοντέλο για όσους θέλουν να κυκλοφορούν και να οπλοφορούν.

Με τον ίδιο κινητήρα που εφοδιάζεται το TTRS, το Plus δείχνει τα δόντια του στον ανταγωνισμό. Στην προκειμένη περίπτωση, ο 5κύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 2,5 λίτρων, αποδίδοντας 360 ίππους και 47,4kgm ροπής, προσθέτει στη γκάμα της Audi ένα ακόμα «καυτό» σπορ μοντέλο.

Η διαφορά στην απόδοση αυτή, που είναι της τάξεως των 20 ίππων (σε σχέση

με το TTRS) προκύπτει από αύξηση στην πίεση λειτουργίας του turbo, εγκατάσταση νέας εισαγωγής και τροποποιήσεις στο σύστημα της εξάτμισης.

Η τετρακίνηση με τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex είναι παρούσα για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ελκτική πρόσφυση- άρα και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα, ο οποίος σε συνδυασμό και με το ιδιαίτερα άκαμπτο πλαίσιο, προσφέρει στον οδηγό μια απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Για τη μετάδοση οι επιλογές είναι δύο: το κλασσικό 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το S-Tronic με τις 7 σχέσεις. Επίσης, όπως και στο RS, έτσι και στην κορυφαία νέα έκδοση, το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε coupe και roadster εκδόσεις αμαξώματος. Σε επίπεδο επιδόσεων, η Audi κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,1” για την έκδοση με το S-Tronic και 4,3” για τη χειροκίνητη.

Η τελική ταχύτητα της έκδοσης RS Plus, είναι 280 χλμ./ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα