Υπάρχουν ασκήσεις που γυμνάζουν το στήθος;

20:04 8/3/2014 - Πηγή: Queen.gr

Μια απορία που έχουν πολλές γυναίκες και, ακόμα χειρότερα, ένας μύθος που διαφημίζουν πολλές εταιρίες για να πουλήσουν μηχανήματα γυμναστικής. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άσκηση για να ανορθώσει ένα πεσμένο στήθος, καθότι το στήθος είναι αδένας και όχι μυς για να το γυμνάσουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ωστόσο, είναι να ενισχύσουμε με ορισμένες ασκήσεις τους θωρακικούς μύες έτσι ώστε να «γεμίσει» η περιοχή πάνω από το στήθος και να μην φαίνεται έντονη η απόσταση ώμων και μαστού, καθώς και να διορθώσουμε την κακή στάση γυμνάζοντας την πλάτη και τους έξω στροφείς του ώμου. Τρεις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε συχνά για τους θωρακικούς μύες, είναι οι εξής τρεις:

1. Ενώστε τις παλάμες μπροστά από το στήθος και πιέστε δυνατά μεταξύ τους για τουλάχιστον 30 φορές. Η άσκηση θα έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν ανάμεσα στις παλάμες σας βάλετε μια μικρή μπάλα γυμναστικής ή ένα δαχτυλίδι Pilates

2. Πους απς. Γονατίστε με τα γόνατα να ακουμπούν σε μία μαλακή επιφάνεια. Φέρτε το σώμα σας σε μία ευθεία γραμμή και ανοίξτε τα χέρια λίγο πιο πολύ από το άνοιγμα των ώμων. Οι παλάμες να κοιτούν μπροστά. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

3. Ξαπλώστε με την πλάτη και τα πόδια λυγισμένα. Ενώστε τις παλάμες πάνω από το στήθος ακριβώς. Μετακινείστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και πάλι μπροστά, χωρίς να ανοίξετε τις παλάμες σας. Εάν έχετε να κρατήσετε και ένα βαράκι έως 3 κιλά θα ήταν το ιδανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα