Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών μας

22:26 8/2/2012 - Πηγή: Queen.gr

Η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος κα Άντα Νησιανάκη, μας μιλά για την αξία της ισορροπημένης διατροφής στα παιδιά και στους εφήβους.

Η προσφορά ισορροπημένων γευμάτων στα παιδιά, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην συνολική υγεία και ευημερία τους. Η καλή διατροφή δίνει καύσιμα στα παιδιά για το σχολείο, το παιχνίδι και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τους.

Εξασφαλίζοντας για τα παιδιά μας μία σωστή ισορροπία των θερμίδων και θρεπτικών συστατικών για τα αναπτυσσόμενα σώματά τους, θα αισθάνονται καλύτερα και θα έχουν περισσότερη ενέργεια. Παιδιά και έφηβοι χρειάζονται το απαραίτητο καύσιμο για ανάπτυξη, μάθηση και εξέλιξη.

Αυτό σημαίνει  πως θα πρέπει να εστιάζουμε σε τρόφιμα και ροφήματα με άφθονα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) και όχι πάρα πολλές θερμίδες, λίπη ή σάκχαρα. Όταν κάνετε την υγιεινή διατροφή οικογενειακή υπόθεση, επωφελούνται όλοι.

Το μυστικό για τη σίτιση μιας υγιούς οικογένειας είναι να καταναλώνονται νόστιμα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σε κάθε γεύμα και σνακ. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά καταναλώνουν ωφέλιμα συστατικά – υψηλής ποιότητας διατροφή για τον οργανισμό και το μυαλό τους – θα έχουν φυσικά λιγότερα περιθώρια για επιλογές φτωχές σε θρεπτικά συστατικά (αναψυκτικά, πατατάκια, γλυκά).
Προσοχή λοιπόν στη διατροφή των παιδιών για να μάθουν από μικρή ηλικία να τρέφονται σωστά και υγιεινά!

http://www.diaitologos-nisianaki.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα