Πρασινίστε το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά

16:08 5/1/2012 - Πηγή: Queen.gr

Μερικά απλά tips για να βάλετε περισσότερο πράσινο στη ζωή σας, εξοικονομώντας χρήματα και κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο όμορφη.

Μπορεί να ζούμε στην πόλη, με την βρώμικη ατμόσφαιρά της, τους γρήγορους ρυθμούς και την ακριβή καθημερινότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν μικρό, προσωπικό παράδεισο. Και το πιο σημαντικό; Με ελάχιστα έξοδα και κόπο.

Αν έχετε κήπο, έστω και μια μικρή αυλή στο πίσω μέρος

του σπιτιού, μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά και βότανα τα οποία θα ομορφύνουν τον χώρο και, κυρίως, θα σας παρέχουν ότι έχετε ανάγκη στην κουζίνα ή ακόμα και στο φαρμακείο του σπιτιού. Έτσι θα εξοικονομείτε χρήματα αλλά και χρόνο από τις συχνές επισκέψεις στο μανάβικο και το σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχετε κήπο αλλά παράθυρο στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρές ζαρντινιέρες στο περβάζι με παρόμοια φυτά (βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, δενδρολίβανο κλπ). Φροντίστε μόνο να κρατήσετε την ισορροπία, βάζοντας στις άκρες της ζαρντινιέρας χαμηλά κρεμαστά φυτά και στο κέντρο της φουντωτά.

Στο θέμα της περιποίησής τους, από την άλλη, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε σχεδόν τίποτα. Για να διατηρήσετε τη γυαλάδα και τη λάμψη των φύλλων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε σε ένα γαλόνι νερού μισή κούπα σόδα μαγειρικής και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, να τα ανακατέψετε και να ψεκάσετε με αυτό όλα τα φυτά, εκτός από τα χνουδωτά.

Επίσης, αναμειγνύοντας ξύδι και αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μείγμα για να εξολοθρέψετε τα παράσιτα από τα φυτά, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Όσο για τις ασθένειες που δημιουργούνται από τα διάφορα μικρόβια και παράσιτα, υπάρχει μια ακόμα ανέξοδη και εύκολη συνταγή: Σε ένα λίτρο νερού, ανακατέψτε ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής, ένα κουταλάκι λάδι και ένα κουταλάκι υγροσάπουνο πιάτων και ψεκάστε με το μείγμα τα φυτά σας.

Τέλος, δύο ακόμα βασικές συμβουλές για οικονομία και σωστή περιποίηση: 1. Κρατήστε το νερό από το σπανάκι που βράσατε και ρίξτε το στα φυτά σας καθώς αποτελεί ένα λίπασμα εξαιρετικής ποιότητας και 2. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στα βάζα με τα λουλούδια σας για να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα