Παπαβασίλειου, εδώ, πες μου υπουργέ μου...

Φανατική του Βαγγέλη Περρή απ'την πρώτη του εκπομπή στο ραδιόφωνο, που ούτε ο ίδιος θυμάται πια, προσπαθώ να τον ακούω καθημερινά, γιατί μου φτιάχνει η διάθεση βρε αδελφέ.

Χαμογελώ ή γελώ και το περισσότερο νιώθω πως έχω συμμαχίες οπτικής και πως σε τελική ανάλυση, ωραία, δεν αλλάξαμε τον κόσμο, ούτε καν τον προσωπικό μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να του βγάζουμε γλώσσα κοροϊδευτικά! Σήμερα το πρωί, όμως, θα' θελα να μουν στο στούντιο το ραδιοφωνικό, που ενώ γινόταν η εκπομπή, ο Περρής μιλούσε για το Φεστιβάλ κόμικς, που πια δεν διοργανώνεται, όταν θέλει να παρέμβει τηλεφωνικά, κοτζάμ

υπουργός! Η γραμμή κλείνει! Θα νόμιζαν ότι τους κάνουν πλάκα, μάλλον! Ας ξαναπάρει ο υπουργός! Σιγά μη και χρεώσει το κινητό του!

Εγώ απ' το σπίτι να σκέφτομαι πως εκεί παρακάτω, στο Νέο Ηράκλειο, έχει ένα σουβλατζίδικο που το λένε «Υπουργείο γεύσεων» και θα πήρε ο σουβλατζής (σ.σ: ο Χρήστος, πολύ καλό παιδί), γιατί θα μπερδεύτηκε η παραγγελία! Έλα, όμως που τελικά ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, ο κοτζάμ κύριος Γερουλάνος, με τ' όνομα, με τις σπουδές στις Μασαχουσέτες, με την ευρύτατη παιδεία και την κοσμοπολίτικη, εξωστρεφή πραγματικότητα!
Και ήθελα να μουν εκεί, να δω πως χειρίστηκε το θέμα η κ. Έλενα Παπαβασιλείου, μιας και στον αέρα δεν την πολυάκουσα, εκτός απ' τον χαιρετισμό στην αρχή και στο τέλος και ένα «ευχαριστούμε πολύ»!

Εκεί λοιπόν, που ακούμε τα σουξέ της εποχής, βαράν του μπουζουκιού τα τέλια, λέμε κάνα «ώπα» να πάνε κάτω τα φαρμάκια, να το και το Υπουργείο Πολιτισμού, ολόκληρο μπορείς να πεις! «Με συγχωρείτε, αλλά εσείς εμάς ακούτε;» ρωτάει ο Βαγγέλης μου (δικαιούμαι μιας οικειότητας πιστεύω, τόσα χρόνια ακροάτρια), εύγλωττα! Και εγώ θα ρωτούσα μιας και βαθιά ριζωμένη μέσα μου, είναι η αντίληψη πως ο κ. Γερουλάνος δεν γνωρίζει πως έχει ανακαλυφθεί το μπουζούκι και πως ζει, ανασαίνει και υπάρχει με ορατόρια και στο τσακίρ κέφι με συμφωνίες. Προς τιμήν του παραδέχτηκε πως όχι, βέβαια, μια συνεργάτης του άκουγε! Και προς τιμήν του επίσης που έκανε παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα! Και προς τιμήν του που αντάλλαξε και καλημέρα με την κ. Παπαβασιλείου, δε λέω!

Μετά το σοκ μου ως ακροάτρια, σκέφτηκα να τον ψηφίσω αλλά μετά θυμήθηκα πως ψηφίζω στην τιμημένη Αιτωλοακαρνανία και αδυνατώ. Μετά ήρθα στα συγκαλά μου, ακούγοντας Νότη Σφακιανάκη! Μάλλον θα άκουγε και ο υπουργός, εκείνη την ώρα κάνα λατρεμένο «ένα μαγισσάκι μου πε...»και κάνα μαγισσάκι θα το' πε και του ίδιου και ώπα μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα