Οι ταινίες της εβδομάδας

16:38 5/1/2012 - Πηγή: Queen.gr

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

Το Λιμάνι τη Χάβρης («Le Havre»)
Ο εξαιρετικός Φιλανδός δημιουργός Aki Kaurismaki σκηνοθετεί ένα μινιμαλιστικό αλλά και αισιόδοξο κοινωνικό δράμα, με τους Andre Wilms, Blondin Miguel και Jean-Pierre Darroussin. Ένας νεαρός Αφρικανός μετανάστης φτάνει παράνομα στο λιμάνι της Χάβρης κι ένας μεσήλικας λούστρος τον περιθάλπει και του δίνει καταφύγιο στο σπίτι του, προστατεύοντάς τον από την αστυνομία που τον αναζητά.

Sherlock Holmes

2: Το Παιχνίδι των Σκιών («Sherlock Holmes: A Game of Shadows»)
Το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης ταινίας με τον δαιμόνιο και περιπετειώδη ντετέκτιβ υπόσχεται δύο ώρες αγωνίας, κυνηγητού αλλά και σαρκαστικού χιούμορ. Ο Sherlock Holmes (ο πάντα υπέροχος Robert Downey Jr. στον ρόλο) και ο πιστός βοηθός του Dr. Watson (Jude Law) , ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια δυναμική τσιγγάνα (Noomi Rapace) και τον αδερφό του Holmes, Mycroft (Stephen Fry), για να κυνηγήσουν και παραδώσουν στη δικαιοσύνη τον άρχοντα του εγκλήματος, καθηγητή Moriarty (Jared Harris).

Η Απληστία («Greed»)
Καθαρά δραματική, σινεφίλ ταινία του 1924, αλλά και μία από τις κλασικότερες του παγκόσμιου κινηματογράφου, από τον Erich von Stroheim. Δύο φίλοι κερδίζουν ένα λαχείο και πέντε χιλιάδες δολάρια , το οποίο όμως γίνεται η αφορμή να καταστρέψουν τόσο τις δικές τους ζωές όσο και της γυναίκας με την οποία είναι και οι δύο ερωτευμένοι.

Λάρισα Εμπιστευτικό
Ο τηλεοπτικός Στράτος Μαρκίδης σκηνοθετεί τους Μιχάλη Μαρίνο, Ελένη Γερασιμίδου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Κώστα Βουτσά κ.α. στη νέα κωμωδία της χρονιάς, της οποίας το σενάριο όμως δεν είναι και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και μάλιστα πολύ πρόσφατα (βλ. «I Love Karditsa»). Δυο χωριά του Νομού Λαρίσης τσακώνονται για τη (μη) κατασκευή ενός εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή τους και προσπαθούν, το καθένα πρώτο, να λαδώσουν τον κατάλληλο υπουργό. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, ένα πράγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα