Οι 4 βασικές αρχές που πρέπει να ακoλουθείτε για να χάσετε βάρος (και να μην το ξαναπάρετε)

Η διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη δίνει χρήσιμες συμβουλές

Θέλετε να χάσετε κιλά... σωστά και πετυχημένα; Ακολουθήστε τα εξής tips:

1. Καταναλώστε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αδυνατίσει κανείς καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίει. Δεν έχει καμία σημασία αν οι θερμίδες αυτές προέρχονται από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ή λίπος. Πρέπει απλά να είναι λιγότερες από αυτές που καίμε.

2. Φροντίστε να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα.
Η νέα

τάση στον έλεγχο βάρους και το αδυνάτισμα λέει ότι είναι σχεδόν αδύνατο και σίγουρα "οδυνηρό" να διατηρήσει κανείς το βάρος του και πολύ περισσότερο να χάσει βάρος ακολουθώντας ένα καθιστικό τρόπο ζωής. Η εξήγηση είναι απλή. Χωρίς μία στοιχειώδη φυσική δραστηριότητα απαιτείται πολύ μικρή πρόσληψη τροφής για τη διατήρηση και την μείωση του βάρους. Αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο. Ακόμα, η χαμηλή πρόσληψη τροφής, μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικά προβλήματα αφού θα είναι πολύ δύσκολη η συμμετοχή σε κοινωνικά και οικογενειακά τραπέζια. Αυτό αποτελεί μία ιδιαιτέρως ψυχοφθόρα διαδικασία που πιθανώς να επηρεάσει και την ψυχολογία του ατόμου. Η σωματική άσκηση βοηθά ώστε να μπορούμε να εφαρμόζουμε ένα φυσιολογικό καθημερινό διαιτολόγιο που θα ικανοποιεί τόσο τις ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά όσο και τις γευστικές μας ανάγκες.

3. Θέστε εφικτούς στόχους.
Φροντίστε να έχετε ένα στόχο ρεαλιστικό και προσιτό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι είναι πιο πιθανό να φτάσετε στο στόχο. Αφού καταφέρετε αυτό τον εφικτό στόχο και σταθεροποιείσετε αυτή την πρώτη απώλεια, μπορείτε να θέσετε τον επόμενο, ο οποίος θα είναι ακόμη πιο "υψηλός", με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και διατήρησης.

4. Εκπαιδευτείτε διατροφικά.
Η επίσκεψη σε έναν επιστήμονα διαιτολόγο θα κοστίσει λιγότερο από μία αποτυχημένη προσωπική προσπάθεια. Ο διαιτολόγος θα σας καθοδηγήσει με ένα σωστό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής . Επιπλέον θα κάνει μία οργανωμένη και σωστή αξιολόγηση του βάρους και των προσωπικών σας αναγκών. Τέλος, θα σας εκπαιδεύσει διατροφικά ώστε να μπορείτε μόνοι σας να ελέγχετε το βάρος σας εφόρου ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα