Η Γιορτή των Χρυσανθέμων στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης!

Την Παρασκευή το απόγευμα ελάτε να γιορτάσουμε τα γνωστά και ως «Αγιοδημητριάτικα» στο κέντρο της πόλης, συνοδεία των πιο όμορφων μουσικών. Είσοδος ελεύθερη!

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Αθήνας «Γλαύκα» στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει jazz συναυλία στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης αφιερωμένη στη γιορτή των Χρυσανθέμων ή αλλιώς Αγιοδημητριάτικα. Η ανθοφορία των χρυσανθέμων

ξεκινά από το Σεπτέμβρη και κορυφώνεται στο τέλος Οκτωβρίου. Γι' αυτό και είναι τόσο συνδεδεμένα με τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου και γενικά με τη φθινοπωρινή εποχή, αλλά ταυτόχρονα συμβολίζουν την αισιοδοξία και τη χαρά. Αυτή την αισιοδοξία θα γιορτάσουμε στις 26 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης με το Quinteto Anamateur & Pros που θα αναβιώσει με σύγχρονο τρόπο το κωμικοτραγικό στοιχείο της jazz του '30 μέσα από standards των Cole Porter, Fats Waller, Duke Ellington ("I've got a feeling I'm falling", "Be like the bluebird").

Ο Γιώργος Αναματερός θα παρουσιάσει και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις ("So, my lover is a warrior... and he is wounded!", "The secret of success of a Peace Conqueror"). Συνένοχοί του σε αυτήν του την προσπάθεια είναι μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και διακεκριμένους jazz pros των Αθηνών.

Γεώργιος Ἀναματερός (πιάνο, φωνή)
Πρίαμος Μωράκης (κιθάρα)
Μάνος Λούτας (κοντραμπάσσο)
και Σεραφείμ Μπέλλος (ντράμς)

Στη γιορτή λαμβάνει μέρος και το ανθοπωλείο που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και είναι από τα παλαιότερα της Αθήνας όπου θα πωλούνται λουλούδια αφιερωμένα στην ιδιαίτερη αυτή μέρα.

Θα ακολουθήσει στο Zaf cafe-bar (Πλ. Αγ. Ειρήνης) live των Afrolab Orchesrta!

Keywords
Τυχαία Θέματα