Για να χάσεις βάρος... κάθε βήμα σου μετράει!

Tips για να αποκτήσετε ένα υγιές-αδύνατο σώμα

Στη μάχη κατά των περιττών κιλών, δεν φτάνει μόνο η δίαιτα. Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και κάποιες -μικρές αλλά θαυματουργές- αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές από όσο φαντάζεσαι. Τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να προσλαμβάνουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίνε. Αν θέλεις να μειώσεις το βάρος σου πρέπει οι θερμίδες που παίρνεις από τη διατροφή σου να είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σου για το μεταβολισμό και τη σωματική του δραστηριότητα.

Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τα 10 πρώτα βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο στόχο σου, αν τις ακολουθήσεις συστηματικά.

1. Βρες ένα βηματομετρητή. Φόρεσέ τον για 5-7 μέρες, ώστε να δεις πόσα βήματα κάνεις συνήθως. Έπειτα, προσπάθησε να κάνεις 2000 επιπλέον βήματα κάθε μέρα. Όσο περνάει ο καιρός, μπορείς να αυξάνεις σταδιακά το στόχο των βημάτων.


2. Προσπάθησε να περπατάς με κάθε ευκαιρία -αν σου φαίνεται βαρετή ή μοναχική διαδικασία, μπορείς να ακούς μουσική ή ραδιόφωνο καθώς περπατάς.


3. Έχεις σκύλο; Έχεις φίλο για να κάνετε μαζί γυμναστική! Βγάζε τον εσύ βόλτα κάθε μέρα. Έτσι θα αυξήσεςι τη φυσική σου δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα δεν θα τον παραμελείς. Αν δεν έχεις σκύλο, μήπως είναι καιρός να αποκτήσεις;


4. Περπάτησε στο γραφείο: τέρμα τα περιττά e-mails στους συναδέλφους. Για όποιο θέμα προκύψει, σήκω από την καρέκλα σου και πήγαινε να τα πείτε από κοντά.


5. Ξέχνα το ασανσέρ. Κι αν οι σκάλες σου φαίνονται βουνό, σκέψου πως είναι κυρίως θέμα συνήθειας και εξάσκησης. Κάθε φορά που θα τις ανεβαίνεις η διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολη και εσύ θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.


6. Βάλε το πρωινό στη ζωή σου – πεινάς λιγότερο στη διάρκεια της μέρας.


7. Βγες για ψώνια με τα πόδια ή τη συγκοινωνία. Ακόμα και αν μένεις μακριά από την αγορά το παρκάρισμα στα εμπορικά κέντρα των πόλεων είναι βάσανο. Άφησε το αυτοκίνητο σου 2-3 τετράγωνα μακριά από την αγορά όπου βρίσκεις πιο εύκολα να παρκάρεις. Ο χρόνος που θα έχανες μέχρι να παρκάρεις είναι ο ίδιος ή και περισσότερος από αυτόν που χρειάζεσαι για να προσεγγίσεις τα μαγαζιά με τα πόδια.


8. Όταν τρώς έξω, μοιράσου με κάποιον το ορεκτικό (το πρώτο πιάτο), ή, ακόμα καλύτερα, απόφυγέ το εντελώς.


9. Στις εξόδους σου για φαγητό άφησε πίσω τα τηγανιτά και τα πανέ, καθώς δεν γνωρίζεις με πόσο λίπος έχουν μαγειρευτεί. Προτίμησε το κυρίως πιάτο σου να είναι κρέας ή ψάρι στη σχάρα διακοσμημένο με χρωματιστή σαλάτα.


10. Προτίμησε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά αντί για πλήρη, ενώ αν πίνεις αναψυκτικά με ζάχαρη μπορείς να τα αντικαταστήσεις με τις light εκδοχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα