Φτιάξε μόνες σας: Μάσκα προσώπου με μέλι και λεμόνι

Για απαλή, λαμπερή επιδερμίδα

Με την πρώτη ματιά θυμίζει συνταγή για τον πονόλαιμο όμως πιστέψτε μας αυτή η φυσική μάσκα που γίνεται στο λεπτό, και με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας, καταπραύνει, απαλύνει, τονώνει το πρόσωπο.
Το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες, απελευθερώνει τους πόρους και ηρεμεί την επιδερμίδα, μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους σε κάθε στάδιο φροντίδας της επιδερμίδας από τον καθαρισμό μέχρι την ενυδάτωση και μπορείτε να το αναμείξετε με διαφορετικά φυσικά συστατικά παίρνοντας κάθε φορά ένα εξαιρετικό DIY

προϊόν περιποίησης. Όσο για το λεμόνι, κάνει ήπια απολέπιση και λεύκανση, είναι θαυματουργό για την επιδερμίδα με τάση ακμής, μειώνει ορατά τις καφέ κηλίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο, καθώς είναι φυσική πηγή Βιταμίνης C και είναι πλούσιο σε άλφα υδροξυ-οξέα. 
Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα:

Σε ένα μπωλ ρίξτε το χυμό 1/2 λεμονιού (αν έχετε βιολογικό, ακόμα καλύτερα), προσθέστε 2 κουτ. μέλι και αναμείξτε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα-μάσκα. Απλώστε το σε καθαρή επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιχή των ματιών. Επειδή αυτή η μάσκα "κολλάει" αρκετά, φροντίστε να μην πέφτουν τα μαλλιά σας στο πρόσωπο. Αφήστε την για 15-20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. 

Διαβάστε ακόμα:

Συνταγή ομορφιάς: Πλούσια ενυδατική για πρόσωπο και σώμα

DIY: τρεις φυσικές μάσκες, για τρεις τύπους επιδερμίδας

Φτιάξτε μόνες σας: φυσικό καθαριστικό προσώπου

Keywords
Τυχαία Θέματα