Εκλογές Ιούνιος 2012: Πολιτική: πάντα ψέματα, sex και ερωτικά σκάνδαλα

- «Ο πρόεδρος Κλίντον λέει ψέματα. Ένας άντρας μπορεί να ξεχάσει πού πάρκαρε ή που είναι το σπίτι του αλλά ποτέ δεν ξεχνάει μια πίπα όσο κακή κι αν ήταν».
Barbara Bush, Αμερικανίδα, προεδρική σύζυγος –

Από την αρχαία Αθήνα που ο μέγας Περικλής ερωτευόταν την εταίρα την Ασπασία, ή το Βυζάντιο όπου ο Ιουστινιανός λάτρευε την θεατρίνα Θεοδώρα η οποία στον Ιππόδρομο αναπαριστούσε γυμνή της γονιμοποίηση της Λήδας απ'τον Δία, με έναν κύκνο για σεξουαλικό παρτενέρ, τα σκάνδαλα των σπουδαίων πολιτικών ανδρών συγκλόνιζαν τον κόσμο. Βλέπετε δεν ανακάλυψε η δική μας εποχή ούτε το σεξ, ούτε την πολιτική!

Αν ένας άνδρας δε μπορεί να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του και τις ορμές του, πως μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο; Οι Ρωμαίοι λοιπόν απαιτούσαν, απ'τον Καίσαρα, στα πρώτα χρόνια της παντοδυναμίας του, να είναι όχι μόνο τίμια η γυναίκα του, αλλά και να το δείχνει. Η τιμή της γυναίκας του βεβαία, όσο κι αν διαφημίστηκε δεν έκανε τον αγέλαστο και βλοσυρό Καίσαρα να ένιωσε κανέναν ενδοιασμό πριν υποκύψει στα θέλγητρα της νεαρής Ελληνίδα, βασίλισσας της Αιγύπτου, Κλεοπάτρας, που του αποκαλύφθηκε γυμνή τυλιγμένη σε ένα χαλί και να αποκτήσουν μαζί και έναν γιο, τον Καισαρίωνα. Τα ύστερα χρόνια της Ρώμης, η παρακμή της, η χυδαία συγκέντρωση πλούτου στους ισχυρούς και η οργιαστική φύση της άρχουσας τάξης της, μόνο για τιμιότητες ή για προσχήματα δεν συνηγορούν. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πολιτικοί, οι συγκλητικοί, οι στρατιωτικοί, οι δήμαρχοι, οι αυτοκράτορες και οι οικογένειες τους έκαναν τα πάντα και τα έκαναν πολύ και πολλοί μαζί.

Ο χριστιανισμός θα δαιμονοποιήσει το σεξ. Πουριτανικές κοινωνίες, ακόμα, δε θα το συγχωρούν.
Όσο κι αν το πούρο του Κλίντον, ο λεκές στο φόρεμα της Λουίνσκι ή το ότι η γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε πως το στοματικό σεξ δεν θεωρείται τέτοιο αλλά κάτι σαν χαιρετισμός, οι συντηρητικές περιοχές, όπως για παράδειγμα η Γιούτα των Άμις και των Μορμόνων, ποτέ δεν συγχώρησαν όχι μόνο τον Κλίντον, αλλά ούτε καν τους Δημοκρατικούς.
Κάτι δεκαετίες πριν ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο σοσιαλιστικών αποχρώσεων Τριντό, έβλεπε την γυναίκα του, την καλλονή κρεολή Μπιάνκα, να τον εγκαταλείπει για τον Μικ Τζάγκερ! Στην Βρετανία πάλι, κάθε τρεις και λίγο κάποιος υπουργός, ή πολίτικος καριέρας πιάνεται να ντύνεται γυναίκα, να φορεί ζαρτιέρες, να αγαπάει τα μαστίγια, ή να ρέπει προς τους νεαρούς άνδρες παρά την βιτρίνα της αίσιας οικογενειακής ζωής.

Και εδώ; Οι ψίθυροι ήταν παλιά η παραδοχή του γεγονότος σε μικρές κλειστές κοινωνίες και τάξεις, έως τα σύγχρονα χρόνια μας, που τα σκάνδαλα ξεχνιούνται γρήγορα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει να μην πάσχει από τις φοβικές υποκρισίες του πουριτανισμού. Έτσι το ξάφνιασμα των Ελλήνων απ'την ερωτική σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου, με την αεροσυνοδό στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πολλά χρόνια νεότερη του Δήμητρα Παπανδρέου, αλλά και το νεύμα που της έκανε στην επιστροφή απ το Χερφιλιντ, έγιναν γρήγορα πλεονεκτήματα του. Διάλεξε να τιμήσει την γυναίκα που ερωτεύτηκε και ακόμα και οι

Keywords
Τυχαία Θέματα