Αχ εμείς οι γυναίκες! Ακόμα και τον ύπνο εμείς τον έχουμε περισσότερο ανάγκη

Μάθετε τους λόγους

Ο ύπνος είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τα ζευγάρια και μερικές φορές γίνεται δημιουργείτε και κόντρα για το ποιός έχει τελικά περισσότερη ανάγκη να κοιμηθεί. Ο άνδρας ή η γυναίκα;

Τώρα Αμερικανοί ερευνητές έχουνε την απάντηση: Ο εγκέφαλος των γυναικών χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, επειδή είναι πολυπράγμονες ενώ η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που στερούνται τον ύπνος τους συχνά υποφέρουν από κατάθλιψη και θυμό.

Σε αντίθεση, αυτά τα ζητήματα δεν επηρεάζουν τους άνδρες που δεν έχουν κοιμηθεί πολύ. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει επίσης

την έλλειψη ύπνου με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προβλήματα ψυχικής υγείας, εγκεφαλικά επεισόδια και φλεγμονή στο εσωτερικό του σώματος.
Μάλιστα ο Dr Michael Breus, ειδικός σε θέματα ύπνου, θεωρεί ότι από την στέρηση του ύπνου οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν τέτοια σοβαρή φλεγμονή στο σώματος που να υποφέρουν από σωματικό πόνο.

Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ύπνου είναι να επιστρέψει στον εγκέφαλο να ανακτήσει και να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη σκέψη, τη μνήμη, τη γλώσσα και ούτω καθεξής- εισέρχεται σε λειτουργία ανάκτησης. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια της ημέρα, τόσο περισσότερο πρέπει να ανακτηθούν αυτές οι λειτουργίες οπότε χρειάζεστε περισσότερο ύπνο.

Οι γυναίκες, λοιπόν, εξαιτίας των πολλαπλών καθηκόντων που έχουν σε καθημερινή βάση (μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη) πως να το κάνουμε χρειάζονται περισσότερο ύπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα