Sex και εγκυμοσύνη... όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Πότε είναι ασφαλές και πότε όχι να κάνουμε έρωτα αυτή την περίοδο;

Τα περισσότερα ζευγάρια, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφήνουν την ερωτική τους ζωή να πέσει σε χειμερία νάρκη, από φόβο μήπως η σεξουαλική επαφή βλάψει το μωρό. Κι όμως, δεν έχουν δίκιο, υποστηρίζουν οι ειδικοί... Προσπαθείτε να βολευτείτε. Το κρεβάτι είναι υπέρδιπλο, σκέφτεστε, όμως, πως θα έπρεπε να είχαν επινοηθεί άλλου είδους διαστάσεις για τις γυναίκες που βρίσκονται στο τέλος της εγκυμοσύνης τους! Παρ' όλα αυτά, γερμένη στο πλάι, χουχουλιάζετε γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα στην προστατευτική αγκαλιά του περήφανου μελλοντικού μπαμπά.

Ξαφνικά, ερωτικά σκιρτήματα αρχίζουν να πλημμυρίζουν όλο σας το είναι, ενισχυμένα από τον σύντροφό σας που δεν χάνει ευκαιρία να σας τονίζει με καμάρι πόσο όμορφη είσαστε, παρά τα είκοσι κιλά που έχουν προστεθεί στην περιφέρεια και το στήθος σας. Το πρόβλημα είναι πως η ερωτική διάθεση και των δυο σας σκοντάφτει σε σκέψεις που εκείνη την ώρα δεν μπορείτε να αποφύγετε. Για παράδειγμα: Μήπως το έμβρυο «σοκαριστεί» από την ανεβασμένη λίμπιντο της μαμάς και του μπαμπά; Μήπως ο οργασμός οδηγήσει σε έναν πρόωρο τοκετό, την ώρα που το βαλιτσάκι για το μαιευτήριο δεν είναι ακόμα έτοιμο;

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα ως ταμπού τη σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρά τα καθησυχαστικά λόγια των ειδικών που υπογραμμίζουν: «Μια υγιής και φυσιολογική εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια, ούτε κινδυνεύει από τη συνουσία, άρα κάθε γυναίκα που τη βιώνει πρέπει να έχει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή. Όσο μάλιστα πιο ευτυχισμένη είναι κατά τη διάρκεια της κύησης με τη σχέση της και τη σεξουαλικότητά της, τόσο πιο καλή μαμά πρόκειται να γίνει». Είναι γεγονός πως όλες οι γυναίκες ομορφαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ίσως γιατί τρέφονται καλύτερα, κοιμούνται περισσότερο, στενοχωριούνται λιγότερο, για χάρη του μωρού που περιμένουν.

Ίσως πάλι γιατί πετάνε στα σύννεφα από ενθουσιασμό, χαρά και προσμονή με την ευτυχία να αστράφτει στο βλέμμα τους και την αυτοπεποίθησή τους ανεβασμένη, καθώς γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όποιο κύκλο κι αν βρίσκονται. Την ίδια ώρα δείχνουν ιδιαίτερα ερωτικές, έτσι καθώς το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει με το στήθος τους να μεγαλώνει, τις καμπύλες τους να θυμίζουν κάτι από το στιλ της Μόνικα Μπελούτσι και τη λίμπιντο ανεβασμένη, χάρη στις αυξανόμενες λόγω κύησης ορμόνες και την έντονη κυκλοφορία του αίματος στην επίμαχη περιοχή.

Είναι σίγουρο πως από τη στιγμή που το σεξ είναι εγκεφαλική υπόθεση, θα μπορέσουν να απολαύσουν την καλύτερη ερωτική ζωή αρκεί να νιώθουν αποδεκτές από τον σύντροφό τους και «ερωτεύσιμες» παρά τα περιττά τους κιλά. Αν και όλες οι γυναίκες ομορφαίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης, πολλοί πιστεύουν πως λάμπουν ιδιαίτερα εκείνες που περιμένουν κοριτσάκι. Και αυτό γιατί οι θηλυκές ορμόνες χαρίζουν στην έγκυο γυναίκα μια ιδιαίτερη λάμψη και γοητεία. Αντίθετα, οι μέλλουσες μαμάδ

Keywords
Τυχαία Θέματα