Kρυμμένες θερμίδες στις τροφές: Πώς να τις εντοπίσετε και να τις αποφύγετε!

00:23 6/7/2013 - Πηγή: Queen.gr

Γιατί σωστή διατροφή δεν είναι μόνο τι τρως αλλά και πόσο...

Η φράση ξεκινάω δίαιτα, είναι σίγουρα μία φράση η οποία μας γεμίζει προσδοκία αλλά και πόνο για το τι θα ακολουθήσει! Ξέρατε όμως ότι εκτός από όλα αυτά τα εμφανή λιπαρά φαγητά τα οποία λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε, υπάρχουν και κάποιες άλλες τροφές οι οποίες εμπεριέχουν κρυμμένες παγίδες και οι οποίες μας δυσκολεύουν, κατά πολύ θα λέγαμε, στο δύσκολο έργο σμίλεψης του κορμιού; Παρακάτω σας έχουμε κάποιες από αυτές, για να προσέχετε από δω και στο εξής τι τρώτε και να μην αναρωτιέστε γιατί αφού κάνετε δίαιτα δεν αδυνατίζετε...

1.

Κρεμώδεις σάλτσες: Η καρμπονάρα, όσο νόστιμη κι αν είναι, είναι μία έκρηξη θερμίδων και λιπαρών! Αντ' αυτού, προτιμήστε μία σάλτσα ντομάτας που είναι ότι πρέπει και για την εποχή!

2. Αλλαντικά: Μπορεί εσείς να καταναλώσετε μόνο μία μικρή ποσότητα, αλλά επειδή ακριβώς τα αλλαντικά είναι επεξεργασμένα, έχουν τα διπλάσια λιπαρά από ένα κομμάτι απλού κρέατος. ΓΙ' αυτό, την επόμενη φορά προτιμήστε καθαρό κοτοπουλάκι από λουκάνικα και σαλάμια!

3. Μαγιονέζα: Ακόμα κι αν είναι light, η μαγιονέζα είναι και θα είναι παχυντική! Αν πραγματικά θέλετε να γλιτώσετε θερμίδες, προτιμήστε μουστάρδα.

4. Ξηροί καρποί: Μπορεί, ειδικά αν είμαστε έξω να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά είμαστε ικανοί να καταναλώσουμε απίστευτες ποσότητες ξηρών καρπών και μάλιστα χωρίς να μας χορτάσουν! Με το ποτό σας προτιμήστε αγγουράκια και καροτάκια!

5. Αλκοόλ: Ακόμα κι αν προσέχετε πολύ τι τρώτε και πώς, αν πίνετε ένα ποτό κάθε μέρα, τότε ότι γλιτώνετε από το φαγητό το παίρνετε από το ποτό. Ειδικά το ουίσκι, τα λικέρ αλλά και τα κοκτέιλ, τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή το καλοκαίρι, αποτελούν τεράστια πηγή λιπαρών και θερμίδων. Προτιμήστε λευκό κρασί ή τζιν!

6. Έτοιμες σαλάτες: Αν θεωρείτε ότι επειδή φάγατε σαλάτα για μεσημεριανό, την οποία βέβαια αγοράσατε κάνατε και το χρέος σας απέναντι στη σιλουέτα σας κάνετε μεγάλο λάθος! Οι έτοιμες σαλάτες, περιέχουν dressings τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά όπως επίσης και τα υπόλοιπα προιόντα που χρησιμοποιούν. Οπότε, η λύση είναι να φτιάχνετε την σαλάτα σας μόνη, ή να φάτε κανονικό φαγητό γιατί έτσι δίαιτα δεν κάνετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα