5 διατροφικές συμβουλές για αποτελεσματικό αδυνάτισμα

22:48 4/7/2012 - Πηγή: Queen.gr


1. Κενές θερμίδες: Πολλά από τα αναψυκτικά που καταναλώνετε, ακόμα και τα light, έχουν «κενές» θερμίδες που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα απολύτως και επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αντικαταστήστε τα με νερό και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας.
2. Αποφύγετε την ασπαρτάμη: Πολλά διαιτητικά προϊόντα περιέχουν ασπαρτάμη αντί για ζάχαρη, ένα τεχνητό γλυκαντικό που όμως δεν είναι τόσο υγιεινό. Πρώτον, είναι νευροτοξίνη και εξολοθρεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου και δεύτερον, μεγαλώνει την λαχτάρα για υδατάνθρακες, κάνοντάς σας να επιθυμείτε

περισσότερο φαγητό.
3. Χρησιμοποιήστε μουστάρδα: Προσθέτοντας μουστάρδα στα φαγητά σας, τα κάνετε αυτόματα πιο καυτερά και πικάντικα, με αποτέλεσμα το σώμα να ανεβάζει θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτή η «κάψα» είναι ο μεταβολισμός σας που επιταχύνεται. Έτσι, κάνοντας πιο καυτερά τα φαγητά σας, καίτε περισσότερες θερμίδες.
4. Μην πηγαίνετε για ψώνια νηστικοί: Αν πάτε για ψώνια με άδειο στομάχι, είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε fast food ή κάποιο άλλο γρήγορο σνακ που στην πραγματικότητα δεν θέλετε. Φροντίστε κάθε φορά που βγαίνετε για ψώνια να έχετε φάει πρώτα ένα υγιεινό γεύμα.
5. Βραδινό πριν τις 8: Αν τρώτε αργά το βράδυ, το φαγητό δεν χωνεύεται σωστά και «κάθεται» στο στομάχι. Αν τρώτε κάθε βράδυ πριν τις 8, θα επιτρέπετε στο σώμα σας να χωνεύει σωστά το φαγητό και θα εξασφαλίζετε στον εαυτό σας καλύτερο ύπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα