Τελεσίγραφο για τις κινητοποιήσεις

Για έβδομη συνεχή ημέρα οι συρμοί του μετρό παραμένουν σήμερα ακινητοποιημένοι, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου έστειλε μήνυμα στους «πρωτεργάτες», όπως ανέφερε, των κινητοποιήσεων να συμμορφωθούν μέχρι αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις. «Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Χθες, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε κατά των κινητοποιήσεων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απαγόρευσε τη συνέχιση τους και τις έκρινε παράνομες. «Έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου» ανέφερε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Επιμένουν οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επίταξης οι εργαζόμενοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης». «Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, Μάνθος Τσακός, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και χθες την απεργία. «Όταν η εταιρεία καταφεύγει στα δικαστήρια στις 10.30, στις 11.30 σου γίνεται επίδοση και στις 2.30 δικάζεσαι. Προλαβαίνεις να πας να πεις τι διεκδικείς; Εκ των πραγμάτων βγαίνει παράνομη», είπε.

Σήμερα οι συρμοί του μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λειτουργούν κανονικά. Την Πέμπτη τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11.00 έως τις 17.00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Στο τραπέζι απολύσεις και επίταξη

The post Τελεσίγραφο για τις κινητοποιήσεις appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα