Ποιος είναι ο μεγαλοεπενδυτής των τραπεζών που πήγε στο Μαξίμου

Η έλευση του Αμερικανού επενδυτή κ. Wilbur Ross στην ομάδα επενδυτών που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, πιθανότατα να σημάνει εξελίξεις και στις ελληνικές τράπεζες.

Ύστερα από την διαγνωστική μελέτη της Blackrock για τις τράπεζες στην Ιρλανδία μια ομάδα επενδυτών στην οποία συμμετείχε ο Wilbur Ross απέκτησε το 35% της Bank Of Ireland έναντι 1,1 δισ. ευρώ. Η αγορά του

ποσοστού από την W. Ross LLC έγινε κατόπιν συμβουλών της Blackrock και παρόλο που οι τραπεζικές μετοχές της Ιρλανδίας δεν έχουν ανακάμψει, στην πραγματική οικονομία (λιανική τραπεζική) τώρα διαφαίνεται κάποια πρόοδος.

Μετά τις ιρλανδικές Τράπεζες, ο W. Ross εξέτασε την αγορά ποσοστών και σε Ισπανικές Τράπεζες. Σε δηλώσεις του είχε παραδεχθεί, ότι η ανάκαμψη στην Ιρλανδία θα αργήσει. Πρόσφατα, όμως, η Ιρλανδία – η οποία εφάρμοσε ένα ηπιότερο πρόγραμμα προσαρμογής -βγήκε στις αγορές και άρχισε να χρηματοδοτεί την οικονομία της…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

The post Ποιος είναι ο μεγαλοεπενδυτής των τραπεζών που πήγε στο Μαξίμου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα