Στο «τραπέζι» η κρίση και το μνημόνιο

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Η κρίση και το μνημόνιο θα βρεθούν στο επίκεντρο του «μαρξιστικού διημέρου» που διοργανώνει ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας (ΜΑ.ΧΩ.ΜΕ) αύριο και την Πέμπτη (3-4 Απριλίου).

Μεταξύ των θεματικών που θα εξεταστούν την πρώτη μέρα είναι : «Μνημόνιο, Οικονομική Κατάρρευση, Εναλλακτική λύση» με συντονιστή τον αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Τρύφωνα Κωστόπουλο, «Κρίση ευρωζώνης και «προβληματική» συμμετοχή

της Ελλάδας στο «ενιαίο νόμισμα» με εισήγηση του Καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα, «Μία ριζοσπαστική διέξοδος από την κρίση για την Ευρώπη και την Ελλάδα» με τον λέκτορα Σπύρο Λαπατσιώρα, «Αφετηριακές επιλογές αριστερής διεξόδου από την κρίση» με εισηγητή τον διδάκτορα οικονομικών επιστημών Γιάννη Τόλιο και παρεμβάσεις από τους Ηλία Νικολόπουλο και τον Παύλο Δερμενάκη. Θα συζητηθούν ακόμα οι «Νομικές πτυχές Μνημονίων, δυνατότητες ανατροπής», τα «Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και Συνταγματικό Δίκαιο», οι «Γεωπολιτικές προεκτάσεις της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων», το «Δημόσιο συμφέρον» κτλ.

Τη δεύτερη μέρα θα συζητηθεί η «Ανθρωπιστική Κρίση και Κοινωνική Ανατροπή», με συντονιστή τον Κώστα Δημουλά, λέκτορα του Παντείου, η «Ανασυγκρότηση κοινωνικού κράτους και εργασιακών σχέσεων» με εισηγητή τον Καθηγητή Άρη Καζάκα, «Ανεργία, πολιτικές απασχόλησης και προτάσεις εξόδου από την κρίση» και η «Συγκρότηση και δράση των συνδικάτων στις νέες συνθήκες» κτλ. Η διημερίδα δε, θα κλείσει με το Στρογγυλό Τραπέζι μελών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Θεωνά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Χουντής και ο Αντώνης Νταβανέλος, και άλλων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, αναζητώντας τις «Προϋποθέσεις Αριστερής Εξόδου από την κρίση».

The post Στο «τραπέζι» η κρίση και το μνημόνιο appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα