''miκροτερο θα ειναι το χαρατσι το 2013 ''...

13:14 2/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ 'Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Αισθητά μικρότερο θα είναι το ποσό που θα καταβάλουν οι πολίτες για το φόρο ακινήτων το 2013 σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος, όμως, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ παραδέχθηκε...
ότι το συγκεκριμένο θέμα παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την εκπεφρασμένη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο είσπραξης του φετινού φόρου μέσω τον λογαριασμών της ΔΕΗ, αν και παρέπεμψε στην αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε την άποψη ότι όποτε έχει χρειαστεί οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της λεγόμενης κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο χρόνος είναι πολυτέλεια κάτι που το ξέρει και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης. «Πρέπει να τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε, επίσης, εν μέρει πλασματική τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα λέγοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι οι υπόχρεοι περιμένουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων προτού εξοφλήσουν, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις με την τρόικα. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη», εκτίμησε.
Μιλώντας, δε, για το ζήτημα με τη μη καταβολή βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες την απέδωσε στις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, τόνισε ότι δεν υπάρχει σύγκριση καθώς το ελληνικό πρόβλημα είναι δημοσιονομικό, προσθέτοντας πως οι τράπεζες εδώ είναι θωρακισμένες, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί ισοφαρίσματος των χαμένων από τους δανειστές με κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Βαβέλ» απόψεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα