Δείτε τις χώρες με το μεγαλύτερο άνοιγμα στις τράπεζες

Η Κύπρος και η ταραχώδης διαχείριση της κρίσης της, ένα πραγματικό… case study για το πώς μπορούν οι πολιτικοί να τινάξουν στον αέρα τις αγορές, έχουν δημιουργήσει ήδη ένα δυσάρεστο προηγούμενο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ, και όχι μόνο.

Ακόμα και μετά την παρέλευση ημερών από την τελική (;) συμφωνία στο Eurogroup που επιτάσσει το «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων, και δη σε δυσθεώρητα ποσοστά, ακόμα και του 40%, οι αναλυτές παραμένουν σοκαρισμένοι

από την επιλογή των Ευρωπαίων να θίξουν ακόμα και τη βάση της τραπεζικής εγγύησης, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι στο μέλλον, καθώς την ώρα που ο επικεφαλής του Eurogroup δεν απέκλειε νέα «κουρέματα» καταθέσεων στο μέλλον και όπου αυτά χρειαστούν, τα στελέχη της ΕΚΤ διαχώριζαν τη θέση τους αλλά ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί μια φόρμουλα για να συμμετάσχουν οι μεγάλοι επενδυτές / καταθέτες σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η διαφορά έγκειται στο ότι το πλήγμα στην ψυχολογία των επενδυτών δεν γιατρεύεται με δηλώσεις. Για του λόγου το αληθές, έρευνα καταδεικνύει πως πλέον δεν εμπιστεύονται τα λεφτά και τις καταθέσεις τους στις εγγυήσεις των πολιτικών ούτε καν οι Γερμανοί της Μέρκελ!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Δείτε τις χώρες με το μεγαλύτερο άνοιγμα στις τράπεζες appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα