Πολιτική καταδίκη της ρατσιστικής δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μετανάστης δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του νεαρού Πακιστανού είναι ένα 29χρονο πυροσβέστη και ένα 25χρονο ιδιωτικό υπάλληλο.

«Επιβεβλημένη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, την τιμωρία των δραστών της χθεσινής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού από Έλληνες στα Πετράλωνα. Όπως είπε, «εκτός από την πάνδημη καταδίκη και την ανάγκη εγρήγορσης των πολιτών, οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα καθιστούν επιβεβλημένη την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης

τονίζει ότι πρέπει να εξιχνιασθεί η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού και «να τερματισθεί η ατιμωρησία». «Η ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί και η εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου πολίτη από το Πακιστάν μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αρχή. Η πόλη της Αθήνας, η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλες τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές» καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε τη λύπη της για τη δολοφονία του νεαρού Σερντάρ Γιακούμπ στα Πετράλωνα επισημαίνοντας το χρέος του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει και να απομονώσει τα στοιχεία της κοινωνίας που υποκινούν ή ασκούν ρατσιστική βία, λέγοντας χαρακτηριστικά «για τους νεαρούς δράστες η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Για αυτούς που έχουν δηλητηριάσει την κοινωνία με τη ρατσιστική -νεοναζιστική ρητορεία τους, το λόγο έχουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες».

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο

Συλλαλητήριο κατά στη βία και τον ρατσισμό έχει προγραμματίσει για το Σάββατο η κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» με κεντρικό μήνυμα «Αθήνα- Πόλη Αντιφασιστική», με αφορμή την άγρια δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη.

The post Πολιτική καταδίκη της ρατσιστικής δολοφονίας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα