Ψάχνουν Παπακωνσταντίνου και για τα καμώματά του με τα αυθαίρετα

Ήθελε να γράψει ιστορία ως υπουργός και τελικά κινδυνεύει να γραφτεί στην ιστορία ως ο πρώτος υπουργός Οικονομικών που σε λίγο καιρό θα βλέπει τη ζωή πίσω από τα κάγκελα. Ο λόγος φυσικά για τον Παπακωνσταντίνου που μετά το καταστροφικό έργο του με το Μνημόνιο θέλησε να αποτελειώσει την Ελλάδα, ως υπουργός Περιβάλλοντος, με το νέο πλαίσιο για τα αυθαίρετα! Στο υπουργείο Περιβάλλοντος πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι ο εισαγγελέας θα έπρεπε ήδη να

είχε αρχίσει τις ανακρίσεις για το τι πραγματικά συνέβη την περίοδο Παπακωνσταντίνου.

Και τούτο γιατί το ένα και μοναδικό που έκανε ήταν να φτιάξει, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για τα χωροταξικά, πλαίσιο νομιμοποίησης των αυθαιρέτων όχι όμως σε συνεννόηση με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Περιβάλλοντος.

Άλλα με ποιους; Με τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες της Περιφέρειας Αττικής (σσ το παλαιό Υπόλοιπο) προκειμένου να τον στηρίξουν στις τελευταίες εκλογές και να τον βγάλουν βουλευτή για να γλιτώσει από τις σημερινές περιπέτειες. Τελικά ούτε βουλευτής βγήκε, ούτε το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε σε όλες του τις φάσεις αφού απομένουν να θεσπιστούν οι «κόκκινες γραμμές» μεταξύ του αστικού ιστού και των δασικών εκτάσεων. Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε πρώτη φάση σχετική εισαγγελική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα