Ποιοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στην Προανακριτική

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Την Τετάρτη θα συγκροτηθεί τελικά σε σώμα η 13μελής Προανακριτική Επιτροπή που θα ερευνήσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αντρέας Κουτσούμπας, Γιώργος Καλατζής και Άδωνης Γεωργιάδης είναι κατά πάσα πιθανότητα τα μέλη που θα εκπροσωπούν την ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η επίσημη

ανακοίνωση από το κόμμα αναμένεται εντός της ημέρας, ενώ η Επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπούν οι: Ζωή Κωσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα εκπροσωπηθούν στην Επιτροπή.

Πάντως πριν καν η Επιτροπή ξεκινήσει τις εργασίες της, το κλίμα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους και την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ήδη εμφυλιοπολεμικό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετάσχουν στην Επιτροπή, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ξεκαθάρισαν ότι σε κάθε περίπτωση θα επιμείνουν στην ανάγκη κλήτευσης ως μάρτυρα του Βαγγέλη Βενιζέλου ενώπιον της Επιτροπής, ενώ επέμειναν στην ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Ζωή Κωσταντοπούλου από την πλευρά της, απάντησε στις βολές του προαλειφόμενου για την θέση του προέδρου της Επιτροπή Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος είπε ότι “δεν θα επιτρέψει η Επιτροπή να γίνει ριγκ”, λέγοντας ότι «είναι ατόπημα του κ. Μαρκογιαννάκη να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος μίας Επιτροπής που δεν έχει καν συγκροτηθεί σε σώμα».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εμποδίστηκαν ακόμα και από στελέχη του ΔΝΤ να ερευνήσουν την λίστα Λαγκάρντ. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δικογραφία υπάρχει καταγγελία υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ο οποίος υποστηρίζει ότι τον Οκτώβριο του 2010 το Τμήμα Μεγάλου Πλούτου του ΣΔΟΕ, όταν πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για την ύπαρξη της λίστας Φαλτσιανί, απευθύνθηκε στον τότε επικεφαλής Γιάννη Καπελέρη για το θέμα και ο κ. Καπελέρης απάντησε ότι το ζήτημα της λίστας το χειρίζεται η κυβέρνηση. Ο ίδιος υπάλληλος μάλιστα υποστήριξε ότι απευθύνθηκε την ίδια περίοδο και στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην χώρα μας Κρις Πιγκάλ ο οποίος με «εύσχημο τρόπο τον αποθάρρυνε να συνεχίσει να αναζητά την λίστα λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης».

The post Ποιοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στην Προανακριτική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα