Παναττική απεργία αύριο Τρίτη

Σε παναττική απεργία προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής αύριο Τρίτη, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων, στην...
πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι εργαζόμενοι στον Νομό Αττικής, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι "η Παν-Αττική Απεργία είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, την Τρόικα
και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ".
Ακόμη, στην απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων του ΟΤΕ, τονίζοντας πως "κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επέβαλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων".
"Διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με τις προκλητικές και απανωτές αυξήσεις στο φως, στο νερό, στη μεταφορά. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας. Η απόγνωση των νέων οδηγεί στον δρόμο της ξενιτιάς".
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα
Στάση εργασίας αναμένεται από τις 5:00 π.μ έως τις 7:30 και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Το πρωί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα έχει γίνει έως τις 08:00 π.μ, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00.
Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 – 7:00 π.μ. και από τις 22:00 μέχρι και 00:00 στον Προαστιακό. Τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα.
48ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ
Απεργία από την Τρίτη έως και την Πέμπτη προκήρυξε σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η ΠΟΕΣΥ ζητά "την ανάκληση των απολύσεων σε όλα τα ΜΜΕ και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση, την προστασία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας όσων δημοσιογράφων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου".
Σε απεργία βρίσκονται από τις 18.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου 2012 όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που απαιτεί "την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου".
Η ΕΣΗΕΑ προειδοποίησε μάλιστα, ότι "σε περίπτωση υπογραφής της ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, που εργάζονται με καθεστώς εργασίας ορισμένου χρόνου, η απεργία θα ανασταλεί".
Αποχή δικηγόρων
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε συνεδρίασή της στην Αθήνα, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Keywords
απεργια, απεργιες αυριο, τριτη, σταση εργασιας, ΓΣΕΕ, τροικα, νέα, σσε, οτε, φως, λεωφορεια, ποεσυ, μμε, ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, κυα, αθηνα, τελη κυκλοφοριας, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, βασεις 2012, απεργια γσεε, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, μμε, φτωχεια, φως, απληρωτοι εργαζομενοι, αττικη, βραδυ, γινει, δευτερα, δρομολογια, εντυπα, ζητα, υπηρεσιες, ιστορικο, κυβερνηση, κυα, ληξη, νερο, πεμπτη, υπογραφη, ποεσυ, πορτα, πρωι, συγκεντρωση, χωρα, ηλεκτρονικα, κομματι
Τυχαία Θέματα