«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη…»

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Ικανοποιημένη εμφανιζόταν αργά χθες το βράδυ η Ιπποκράτους, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις οποίες το περιβόητο USB που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, έχει «ημερομηνία γέννησης» την 8η Ιουλίου 2011. Το ίδιο ικανοποιημένος όμως φερόταν την ίδια ώρα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βασικός ως τώρα «κατηγορούμενος», Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη…», ήταν το σχόλιο της Ιπποκράτους, καθώς η «ημερομηνία γέννησης» του στικ χρονολογείται περί τον ένα μήνα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την οδό Νίκης και την παράδοση του επίμαχου υλικού στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Έτσι, οι όποιες «υποψίες» πέφτουν πλέον στον τελευταίο, καθώς εκείνος φέρεται να έδωσε την «λίστα» στον επόμενο υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έναν μήνα αργότερα, τον Αύγουστο.

Πηγές της Ιπποκράτους μάλιστα, σχολιάζοντας στο Real.gr τις εξελίξεις, υποστήριζαν ότι «αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει τώρα να αποσύρουν τις κατηγορίες εις βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου». Και όλα αυτά, ενώ η κόντρα μεταξύ Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου εντείνεται καθημερινά, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα, ακόμα και δια στομάτων αρχηγών. Αυτό μάλιστα αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες, όταν η συζήτηση θα μεταφερθεί και επισήμως στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση, αλλά και εφόσον αυτή τελικά συσταθεί.

Χθες μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στα γραφεία του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου, συζήτησαν επί μακρόν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, καθώς και της ευρύτερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τους ίδιους δεν είναι παρά η γενικευμένη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή πάντως, και δεδομένων των εξηγήσεων που είχαν δώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κύκλοι γύρω από τον πρώην υπουργό δεν έκρυβαν και τη δική τους ικανοποίηση, για την «επιβεβαίωση» των λεγομένων του από τα γεγονότα.

The post «Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη…» appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα