Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών θα οδηγηθούν σήμερα οι 100 συλληφθέντες από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη βίλα «Αμαλία» και στο νεοκλασικό κτίριο «Σκαραμαγκά». Οι 92 από αυτούς περιλαμβάνονται στους 150 οι οποίοι προσπάθησαν χθες το πρωί να ανακαταλάβουν τη βίλα «Αμαλία» στην οδό Χέυδεν, ενώ οι οκτώ συνελήφθησαν στο σπίτι όπου έζησε από το 1936 ως το 1945 η Μαρία Κάλλας.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα 150 ατόμων οι οποίοι φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες επιχείρησαν χθες το πρωί να ανακαταλάβουν τη βίλα «Αμαλία», απωθώντας διμοιρία των ΜΑΤ,

η οποία βρισκόταν έξω από το κτίριο για μόνιμη φύλαξη. Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν χρήση χημικών αλλά οι καταληψίες παρέμειναν εντός του κτιρίου, έχοντας εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούσαν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη βίλα. Αργότερα, σε επιχείρηση των αστυνομικών και χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, οι καταληψίες οδηγήθηκαν σε κλούβα και αποχώρησαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ «ΑΜΑΛΙΑ»



Επίσης, χθες το μεσημέρι στις 15:10, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από άνδρες της Αστυνομίας στο κτίριο «Σκαραμαγκά», στην οδό Πατησίων 61, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη. Η προσπάθεια εκκένωσης του κτιρίου κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, στο κτίριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός από μπουκάλια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα εξαρτήματα όπως στικάκια USB, σκληροί δίσκοι κ.λπ. Επίσης βρέθηκαν πέτρες και μάρμαρα αποθηκευμένα σε καφάσια, διάφορα εργαλεία, όπως τροχοί, τρυπάνια, δέκα μαχαίρια και μια σφεντόνα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»



Νωρίτερα χθες, ομάδα πενήντα ατόμων περίπου πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, δηλώνοντας αλληλέγγυοι σε αυτούς της βίλας «Αμαλία». Η κατάληψη έληξε μετά από μία ώρα περίπου, με την επέμβαση της Αστυνομίας. Οι προσαχθέντες από την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

The post Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα